"Hän parkui kuin tyttö" – Manchester United -legenda Paul Scholes tylyttää maailmanmestaria – suuri hetki vietiin pois katkeralla tavalla

C Moren Urheilusuorassa muisteltiin Manchester Unitedin vuoden 1999 jäätävää joukkuetta ja puhuttiin uran lopettamisesta 5:37
C Moren Urheilusuorassa muisteltiin Manchester Unitedin vuoden 1999 jäätävää joukkuetta.

Manchester United -legenda Paul Scholes seurasi vuonna 1999 joukkueensa voittoon päättyneen jalkapallon Mestarien liigan finaalin sivusta. Keskikenttäpelaajan varoitustili oli täyttynyt välierissä Juventusta vastaan tavalla, jota hän ei sulattanut.

Manchester United paineli tuolloin Mestarien liigan finaaliin kukistettuaan Juventuksen välierien toisessa osaottelussa 3–2 ja oltuaan yhteismaaleissa etevämpi 4–3. Sekä Scholesin että kapteeni Roy Keanen varoitustili kuitenkin täyttyi, ja he joutuivat jäämään ulos loppuottelusta Bayern Müncheniä vastaan.

Scholes taklasi toisessa Juventus-osaottelussa Didier Deschampsia ja sai keltaisen kortin. Scholes kertoo katsoneensa tilanteen useaan otteeseen, eikä tehnyt mielestään virhettä.

– Olin musertunut tuohon aikaan, mutta ei ollut mitään, mitä asialle olisi voinut tehdä, Scholes sanoi A Goal in One -podcastissa.

Englantilainen tylyttää tilanteesta Deschampsia, joka on voittanut urallaan maailmanmestaruuden Ranskan paidassa sekä pelaajana että myöhemmin valmentajana.

– Se tapahtui suoraan tuomarin edessä. Hän (Deschamps) parkui kuin iso tyttö, kuin iso vauva, mikä ei auttanut minua.

– Sain siitä varoituksen ja jouduin finaalista sivuun. Voi toki olla, etten olisi päässyt pelaamaan finaalissa muutenkaan, sitä ei koskaan tiedä.

Manchester United käänsi loppuottelun Bayern Müncheniä vastaan ikimuistoisesti kahdella lisäajan maalilla edukseen lukemin 2–1. Vaikka suuren pelin menettäminen kirpaisi sekä Roy Keanea että Paul Scholesia, Scholes maalaa isomman kuvan.

– Ei ollut väliä, ketkä puuttuivat. Meillä oli silti kapasiteettia joukkueessa. Joku pystyi täyttämään paikan ja tekemään yhtä hyvää työtä, Scholes sanaili.

Lue myös:

    Uusimmat