Hämmästyttävän ME:n juossut norjalaissensaatio vuodatti kyyneliä – "Hän on järkyttänyt maailmaa"

3:51
Tulosruutu: Karsten Warholm aitoi huiman maailmanennätyksen Tokiossa.

Norjan 400 metrin aituritähti Karsten Warholm oli itse lähes yhtä häkeltynyt kuin kaikki muutkin uudesta maailmanennätyksestään 45,94.

– Olen aina sanonut, että täydellistä kisaa ei ole olemassa, mutta tämänpäiväisen jälkeen, ehkä se sittenkin on, Karsten Warholm sanoi NRK:lle.

– On myönnettävä, että kyyneleet tulivat silmiin. Tämä on isoin asia, jonka olen kokenut urheilukentällä. On niin paljon asioita… Tämä on minun elämäni. En koskaan sanoisi, että olen uhrannut mitään, mutta olen panostanut tähän hetkeen erittäin paljon, Warholm sanoi.

Warholmin treenikumppani Amalie Iuel juhli valmentaja Leif Olav Alnesin kanssa ME-juoksua katsomossa ilon kyyneliä

– Hän ei ole ainoastaan voittanut olympiakultaa. Hän on järkyttänyt maailmaa, Iuel hämmästeli.

Warholmin valmentaja Alnes myönsi haaveilleensa siitä, että hänen suojattinsa alittaisi jonain päivänä 46 sekuntia. Nyt alitus tapahtui kertaheitolla, kun edellisestä ME-ajasta leikkaantui peräti 0,76 sekuntia.

– Kyllä siitä on oikeastaan puhuttu, mutta ainoastaan yksityisesti. Tämä meni täysin yli kaikkien odotusten, Alnes kommentoi.

"Valehtelisin, jos sanoisin, etten tunne paineita"

25-vuotias Warholm kukisti kultajuoksussaan pahimman kilpakumppaninsa Rai Benjaminin, joka hänkin alitti edellisen maailmanennätysajan komeasti. Yhdysvaltalaisen aika 46,17 oli itsessään sensaatiomaisen kova.

Tulevaa on vaikea ennustaa, mutta 400 metrin aitajuoksun olympiafinaali jäänee pitkäksi aikaa historiaan kovatasoisuudellaan.

– Olen aina unelmoinut siitä, että teen jotain, joka menee historiankirjoihin. Toivottavasti tämä mahtuu mukaan. Se oli kaksintaistelu, josta kaikki puhuivat aiemmin. Valehtelisin, jos sanoisin, etten tunne paineita. Se on ollut hemmetin raskasta välillä, Warholm myönsi.

Warholmilla oli ennen olympiakultaansa jo kaksi maailmanmestaruutta 400 metrin aitajuoksussa. Vuodesta 2017 lähtien norjalainen ei ole kertaakaan jäänyt kilpailussa kolmen parhaan ulkopuolelle.

Vuonna 2017 MM-kulta irtosi ajalla 48,35, vuonna 2019 hän kukisti Benjaminin ajalla 47,42.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja