Mainos

Hammar vankilaan

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut Andreas (ent. Reijo) Hammarin neljäksi vuodeksi vankeuteen tapon yrityksestä.

Hammar löi vuosaarelaisessa asunnossa tuttavaansa täysin yllättäen veitsellä selkään. Mies oli kuolla, mutta pelastui hätäleikkauksessa. Mitään motiivia ei teolle oikeudessa selvinnyt.

Andreas Hammar tunnetaan paremmin entisellä nimellään Reijo. Reijo Hammar murhasi 1986 ruotsinlaivalla liikemiehen ja sai elinkautisen. 1988 Hammar pakeni vankilasta ja surmasi pakokaverinsa. Hänet armahdettiin 2004.

- Hammarin syyksiluettu teko on kohdistunut ilman mitään järjellistä syytä omassa kodissaan tuolilla istuneeseen asianomistajaan, joka ei ole millään tavoin antanut aihetta väkivallan käyttämiseen tilanteessa. Päinvastoin Hammar on täysin yllättäen kohdistanut takaapäin lyönnin veitsellä selkään, käräjäoikeus totesi.

- On täysin sattumanvaraista ja Hammarista riippumatonta, että teko on jäänyt yrityksen asteelle ja että asianomistajan vammat ovat jääneet teon laatuun nähden suhteellisen vähäisiksi.

- Hammar on välittömästi teon jälkeen poistunut tapahtumapaikalta ja suhtautunut tekoonsa ja sen seurauksiin täysin välinpitämättömästi. Käräjäoikeus katsoo, että Hammarin menettely on ollut teon vaarallisuuteen ja siitä ilmenevään Hammarin syyllisyyteen nähden erittäin moitittavaa.

Tapon yrityksen normaali rangaistus on noin neljä vuotta vankeutta. Oikeus päätyi siihen, että teosta langetettiin neljä vuotta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.