Haluatko vältellä hiilareita? Tässä kevyt vaihtoehto spagetille

Hiilihydraattitietoiselle sopiva pasta syntyy herkullisesta spagettikurpitsasta.

Ylimääräisiä hiilihydraatteja tai gluteenia vältteleväkin voi nautiskella juustoisesta pastasta! Herkullinen kasvispasta valmistuu spagetin tai muun pastan sijaan spagettikurpitsasta.

Spagettikurpitsa on yksi kurpitsan lajikkeista. Ulkomuodoltaan se muistuttaa isoa hunajamelonia: se on väriltään vaalea ja hieman keltainen. Spagettikurpitsan malto muuttuu kypsennettäessä spagettimaiseksi. Kurpitsan siemenet poistetaan ennen käyttöä. Maultaan spagettikurpitsa on mieto ja hieman kesäkurpitsamainen. Spagettikurpitsat ovat vielä melko harvinainen näky suomalaisissa ruokakaupoissa, mutta silmät kannattaa pitää auki ja kauppiasta vetää hihasta. Voit myös kokeilla spagettikurpitsan kotiviljelyä kesäkurpitsan lailla.

Tämän juustoisen pastan reseptin on luonut suositun Fitsugar-fitnessivuston Jenny Sugar.

Pasta on valmistettu spagettikurpitsasta ja muista vihanneksista. Tämä tarkoittaa sitä, että voit lisätä joukkoon runsaasti juustoa ja silti annos on vähäkalorinen. Yhdessä kulhollisessa on noin 200 kilokaloria, etkä välttämättä edes huomaa, että kyse on gluteenittomasta versiosta.

Gluteeniton, juustoinen "pastapaistos"

1 kokonainen spagettikurpitsa
2 rkl oliiviöljyä
1 punainen paprika kuutioituna
1 kesäkurpitsa kuutioituna
1 porkkana suikaloituna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tomaatti kuutioituna
500 g tomaattikastiketta
120 g mozzarellaa suikaloituna
n. 0,6 dl parmesanjuustoa

1. Esilämmitä uuni 180 asteiseksi

2. Pistele spagettikurpitsaan veitsellä reikiä joka puolelle. Laita kurpitsa mikroon 8-12 minuutiksi, kunnes se on pehmennyt. Voit myös esikypsentää kurpitsaa uunissa 200 asteessa 45-60 minuuttia. Kuulota kurpitsan esikypsennyksen aikana pannulla pilkotut valkosipulit, paprikat, kesäkurpitsat ja porkkanat oliiviöljyssä.

3. Halkaise spagettikurpitsa keskeltä kahtia ja poista kurpitsan siemenet. Poista kurpitsan sisukset haarukan avulla repien. Sisusten pitäisi irrota helposti. Aseta spagettisuikaleita muistuttavat sisukset uunivuokaan. Lisää kuullotetut vihannekset, pilkottu tomaatti, tomaattikastike ja suurin osa juustosta. Sekoita ja ripottele pinnalle vielä loput juustoista. Kypsennä uunissa noin 30 minuuttia.

4. Anna ruoan jäähtyä noin 5 minuuttia ennen tarjoilua.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat