Haluatko pysyä ikinuorena? Syö näin

Oikeanlainen ruokavalio voi tehdä ihmeitä hipiällesi: jos syöt säännöllisesti vitamiinipitoisia ruokia,pidät huolta myös siitä, että solusi säilyvät pidempään.

Tutkimusten mukan vitamiinit voivat oikeasti nuorentaa biologista ikää erityisesti naisilla. Vitamiinit varmistavat, että solut säilyvät pidempään nuorina. A-vitamiinin nuorentava vaikutus erityisesti iholle on tunnettu jo pitkään, mutta myös muista vitamiineista on apua taistelussa ikääntymistä vastaan. Unohda kuitenkin lisäravinteet ja vitamiinipillerit ja nautiskele vitamiinisi suoraan ruoasta. Se on tutkimusten mukaan hyödyllisempää!

Muutamalla hyödyllisellä vinkillä varmistat, että saat päivittäin ruoastasi tarvittavat vitamiinit:

Näin saat vitamiinitarpeesi tyydytettyä ruoalla

1. Syö ruokia, joissa on paljon kaliumia, kuitua, kalsiumia ja D-vitamiinia. Näitä saat vihanneksista, hedelmistä, täysjyvästä, maidosta ja maitotuotteista.

2. Syö enemmän vihanneksia ja hedelmiä

3. Valitse eri värisiä vihanneksia. Ota lautaselle erityisesti tumman vihreitä, punaisia ja oransseja vihanneksia.

4. Pyri siihen, että vähintään puolet syömästäsi viljasta on täysjyväviljaa.

5. Suosi maitotuotteita joka aterialla. Syö juustoja ja jogurttia!

6. Syö monipuolisesti proteiinipitoista ruokaa. Valitse lautasellesi mereneläviä, vähärasvaista lihaa, kanaa, kananmunia, papuja ja herneitä, soijatuotteita ja suolattomia pähkinöitä sekä siemeniä.

7. Lisää merenelävien, kuten kalan syöntiä.

8. Korvaa kova rasva erilaisilla öljyillä

9. Vähennä suolan käyttöä

Näistä ruoista saat eri vitamiineja:

A-vitamiinia saat:

Punaisista, keltaisista ja vihreistä kasviksista, ravintorasvoista, maitovalmisteista, maksaruoasta.

D-vitamiinia saat:

Auringon valosta, kalasta, nestemäisistä maitovalmisteista, vitaminoiduista ravintorasvoista, kananmunasta. metsäsienistä, erityisesti vahveroista.

D-vitamiinia suositellaan nautittavan myös ravintolisänä.

E-vitamiinia saat:

Täysjyvävalmisteista,kasviöljyistä ja –margariineista.

K-vitamiinia saat:

Vihreistä kasviksista (mm. parsa- ja lehtikaali, pinaatti), rypsi- ja soijaöljystä, maksaruoista, Myös paksusuolen bakteerit valmistavat K-vitamiinia.

C-vitamiinia saat:

Marjoista, hedelmistä, kasviksista, perunasta

B-vitamiineja saat:

Lihasta ja lihavalmisteista, viljavalmisteista, maitovalmisteista, kasviksista

Lue myös:

    Uusimmat