Haluatko pitää ikimuistoisen hääpuheen? Näin se onnistuu!

Haluatko taata, että hääpuheesi tekee lähtemättömän vaikutuksen kaikkiin vieraisiin? 10 näppärän vinkin avulla onnistut takuulla!

Oikeiden sanojen löytäminen on takuulla haastavaa, mutta muutaman neuvon avulla hääpuheen pitäminen onnistuu kuin leikki.

1. Valmistaudu

Hääpuheen valmisteluun kannattaa käyttää aikaa, jotta muistat kertoa puheen aikana kaikki mainitsemisen arvoiset asiat.

2. Ota yleisö huomioon

Hääjuhlissa on takuulla lähes jokaiseen ikähaarukkaan lukeutuvia henkilöitä. Olet takuulla kokenut hääparin kanssa paljon hauskoja ja outojakin asioita, mutta aivan kaikkea ei kannata kertoa suuren yleisön edessä. Ajattele esimerkiksi niin, että jos et haluaisi kertoa jotain asiaa vanhemmillesi, kannattaa se jättää pois myös hääpuheesta.

3. Naurussa on voimaa

Hääjuhlat ovat ilon päivä, joten lisää naurua hauskoilla vitseillä tai muuten iloisilla tarinoilla. Älä kuitenkaan sano mitään sellaista, joka nolostuttaisi hääparin.

4. Ota huomioon morsian ja sulhanen

Puheenpitäjällä saattaa olla enemmän sanottavaa vain toisesta osapuolesta, mutta muista sisällyttää puheeseesi morsian ja sulhanen. Kerro puheessasi esimerkiksi, miksi pari sopii niin hyvin yhteen.

5. Käytä sitaatteja

Sanottavan keksiminen saattaa ajoittain olla hieman hankalaa, mutta tällöin auttaa esimerkiksi sitaattien lisääminen puheeseen. Pitääkö morsian tai sulhanen esimerkiksi jostain tietystä kirjailijasta tai onko olemassa joku sitaatti, mikä sopii tilanteeseen muutoin hyvin? Kaunis sitaatti on hyvä tapa lopettaa puhe, sillä vieraat jäävät takuulla pohtimaan sen merkitystä vielä pidemmäksi aikaa.

6. Pidä lyhyt ja ytimekäs puhe

Voit harjoitella puhetta jo kotonasi ja samalla myös tarkastaa kuinka kauan se kestää. Yli viisi minuuttia kestävä puhe on esimerkiksi aivan liian pitkä. Hyvä ja mielenkiintoinen puhe voi kestää noin 2-4 minuuttia, mutta ei sen pidempää. Häiden aikana on nimittäin paljon muita aktiviteetteja.

7. Kiitokset

Kiitä paria ja heidän vanhempiaan ihanasta hääpäivästä.

8. Harjoitus tekee mestarin

Hääpuhe on yksi hääpäivän odotetuimmista hetkistä, joten sitä kannattaa takuulla harjoitella. Lue se esimerkiksi joidenkin ystäviesi edessä ja kysy heiltä palautetta.

9. Älä ole liian humalassa

Humalassa pidetty puhe saattaa jäädä useimpien mieleen, mutta ei positiivisella tavalla. Haluat varmaan, että puheestasi saa selvää, joten vältä liiallista alkoholin kanssa läträämistä ennen puheen pitämistä.

10. Ole oma itsesi

Ikimuistoisen puheen kannalta on tärkeintä, että kuulostat omalta itseltäsi. Sinua ei aivan syyttä ole valittu pitämään puhetta, joten anna persoonallisuutesi loistaa!


Juttu julkaistu aiemmin elokuussa 2014.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja