Haluatko menestyä? Ota tästä mallia!

Raha + vaikutusvalta + onnellisuus = menestynyt ihminen. Tätä mieltä on Suomen kansa tuoreen tutkimuksen mukaan.

Menestyksen tunnusmerkkinä pidetään Suomessa rahaa, vaikutusvaltaa ja tyytyväisyyttä. Menestyneinä ihmisinä pidetään muun muassa liikemiehiä, poliitikkoja, taiteilijoita ja urheilijoita. Tämä käy ilmi Aikakausmedian teettämästä tutkimuksesta, jossa selvitettiin menestyksen saloja suomalaisten silmin.

Vastaajat mainitsivat menestyneiksi henkilöiksi muun muassa Tarja Halosen, Sauli Niinistön, Jorma Ollilan ja Jari Sarasvuon. Halonen on menestynyt etenkin naisten silmissä, kun taas miesvastaajat mainitsivat useimmin Ollilan. Poliitikot puolestaan vaikuttavat menestyneiltä erityisesti vanhempien vastaajien keskuudessa.

Tutkimuksen mukaan selkeä merkki menestyksestä on vaikutusvalta, jonka 60 prosenttia vastaajista ruksasi valmiiden vastausvaihtoehtojen listalta. Kakkossijalle nousee raha ja kolmossijalle myönteinen elämänasenne. Onnellisuus korostuu etenkin nuorempien vastaajien keskuudessa.

Tie menestykseen aukeaa vastaajien mukaan onnekkuuden, sitkeyden ja itseluottamuksen avulla. Nuoremmat vastaajat pitävät sitkeyttä ja päättäväisyyttä tärkeämpänä ominaisuutena kuin onnekkuutta, kun taas vanhempi väestö uskoo koulutuksen luovan menestystä. Menestyksen tekijöihin suhtaudutaan yksilöllisesti, sillä mikään ominaisuuksista ei noussut selkeästi suosituimmaksi.

Median menestyjä on Jorma Ollila

Mielipiteitä menestyksestä on kyselty myös aikakauslehtien päätoimittajilta. He tuntevat menestyneensä työssään, kun lehti pääsee lukijoiden kahvikeskusteluiden puheenaiheeksi, ja juttujen avulla pystytään liikuttamaan ja kuohuttamaan lukijoita.

Myös päätoimittajakyselyssä nousi esiin Jorma Ollilan nimi. Ollilan kanssa haluttaisiin tehdä juttu menestyksestä niin, että hän antaisi neuvoja Timo Soinille.

– Jutussa entinen menestyjä neuvoisi nykyistä menestyjää tyyliin ”kaikki, mikä menee ylös, tulee myös alas”. Menestykseen ei pidä tuijottaa silmiään sokeiksi, sillä menestyksen ja pudotuksen välissä on kumpaankin suuntaan mentäessä se tavallinen elämä, jota me elämme sen kummemmin menestymättä ja toivottavasti sen kummemmin putoamatta, totesi yksi kyselyyn vastanneista päätoimittajista.

Kuvat: Shutterstock

Deski/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja