Haluatko laihtua? Syö aamupalaksi näitä

Tutkimukset osoittavat aamupalaa syövien ihmisten onnistuvan paremmin painonpudotustavoitteissaan.

Aamupalalla on tärkeä rooli hyvinvoinnin ja painonhallinnan kannalta. Nämä viisi aamupalavaihtoehtoa auttavat sinua pudottamaan painoasi:

1. Vadelmat

Kupillinen vadelmia sisältää jopa kahdeksan grammaa kuitua – yli kaksi kertaa kuin samassa määrässä mansikoita. Kuidut auttavat hillitsemään painonnousua ja jopa auttamaan laihtumisessa.

2. Kaurapuuro

Myös kaurapuuro sisältää runsaasti kuitua. Kuidut auttavat pitämään kylläisyyden tunnetta yllä pitkään. Kaurapuuro voi myös auttaa sinua polttamaan rasvaa nopeammin. Miten? Kaurapuuron hitaat hiilihydraatit pitävät verensokerisi ja insuliinitasosi matalalla, jolloin rasva palaa helpommin.

3. Jogurtti

New England Journal of Medicine julkaisi Harvardin yliopiston tekemän tutkimuksen, jossa listattiin painonpudotuksen top viisi -ruokalista. Listalla komeili myös jogurtti. Jogurtin proteiinit auttavat kasvattamaan lihasta ja pitävät myös nälkää. Välttele turhia kaloreita ja sokeria valitsemalla maustamaton jogurtti ja makeuta se esimerkiksi vadelmilla.

4. Pähkinät

Myös pähkinät pääsivät Harvardin yliopiston tutkimuksen top viisi -listalle. Laita maapähkinävoita täysjyväleivälle tai ripottele pähkinöitä puurosi päälle.

5. Kananmunat

Kananmunat sisältävät laihduttajille hyödyllistä proteiinia, jotka pitävät nälkää hiilihydraatteja ja rasvaa paremmin. Erään tutkimuksen mukaan laihduttajat, jotka söivät munia aamupalaksi pudottivat yli kaksi kertaa enemmän painoa kuin laihduttajat, jotka söivät aamiaiseksi baagelin ja saivat siitä munia vastaavan määrän kaloreita.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja