Haluatko hiusvärisi kestävän kauemmin? Näin hoidat hiuksiasi oikein!

Hiusväri tuntuu usein haalistuvan melkein heti ensimmäisen viikon aikana. Muutaman keinon avulla kirkkaasta väristä voi kuitenkin nauttia paljon kauemmin.

Tyvikasvulle ei voi mitään, mutta hiusvärin voi pitää upean kirkkaana paljon kauemmin, jos sitä hoitaa oikein.

Lämmin vesi

Kuuma vesi kuivattaa ihoa ja haalistaa hiusväriä. Hiusvärin saa kestämään kauemmin, jos pesee hiukset ensiksi shampoolla ja pesee sen pois haalealla vedellä. Tämän jälkeen hiuksia kannattaa hieman kuivata pyyhkeellä ja sitten vasta laittaa hoitoainetta. Kun hoitoaine on vaikuttanut tarpeeksi kauan, niin se kannattaa huuhdella kylmällä vedellä.  

Kloori

Hiuksia kannattaa suojella auringonvalolta ja kloorilta, koska ne tekevät hiuslaadulle todella paljon hallaa. Suojaa hiuksesi tuotteilla, jossa on aurinkosuoja.

Pese hiukset harvoin

Jos haluaa hiusvärin kestävän kauemmin, niin kannattaa pestä hiuksiaan mahdollisimman harvoin. Heti värjäyksen jälkeen kannattaa ainakin jättää hiustenpesu väliin 24-48 tunnin ajan.

Vältä hiustenmuotoilulaitteiden käyttöä

Hiustenmuotoilulaitteiden käyttö nopeuttaa hiusvärin haalentumista. Kannattaa ainakin välttää niiden käyttöä heti ensimmäisen viikon aikana värjäyksestä.

Muista lämpösuoja

Lämpösuojat pitävät hiukset paremmassa kunnossa ja tämän ansiosta myös hiusväri pysyy kirkkaampana kauemmin.

Ennen värjäystä

Muutama päivä ennen värjäystä kannattaa laittaa hiuksiin syvähoitavaa hoitoainetta, jotta hiukset ovat parhaassa mahdollisessa kunnossa ennen värjäystä.

Vältä syvähoitavia hoitoaineita

Hiusten värjäyksen jälkeen kannattaa kuitenkin välttää syvähoitavia hoitoaineita, koska ne tunkeutuvat syvälle hiusten sopukoihin ja poistaa samalla myös hiusväriä. Kannattaa siis suosia aivan tavallisia hoitoaineita.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja