Haluatko eroon silmäpusseista? Kokeile näitä tehokeinoja

Monet kärsivät silmäpusseista, mutta niiden hoitamiseen on onneksi muutamia tehokeinoja.

Silmäpussit saattavat periytyä, mutta niiden muodostumiseen vaikuttavat myös elintavat ja unen määrä. Periytyneiden silmänalusten hoitoon täytyy varata enemmän aikaa, verrattuna muutaman huonosti nukutun yön johdosta ilmestyneiden silmäpussien hoitoon.

Jokainen voi kuitenkin hoitaa niitä tarpeen mukaan juomalla runsaasti vettä, nukkumalla vähintään seitsemän tuntia joka yö ja syömällä vähemmän suolaa. Onneksi niiden hoitoon on olemassa myös muita näppäriä hoitokeinoja.

Kotikonstit

Useimmat ovat saattaneet jo vähentää syömänsä suolan määrää tai lisänneen veden juomista, mutta silti ongelma ei tunnu häviävän. Muutama vanha kikka on edelleen hyvin toimivia, joten myös niitä kannattaa kokeilla.

Viileiden lusikoiden asettaminen silmäpussien päälle on lähes jokaiselle tuttu, mutta edelleen toimiva keino. Muita näppäriä vinkkejä on viileiden kurkkusiivujen asettaminen silmien ylle noin viideksi minuutiksi.

Silmänalusiin tehoaa myös viileiden teepussien asettaminen niiden päälle. Voit myös esimerkiksi kastaa pari vanulappua viileään maitoon ja sijoittaa ne sitten silmäpussien päälle muutamaksi minuutiksi.

Silmäympärysvoiteet

Silmäympärysihomme on ohuempaa kuin muu kasvojen iho, joten ne tarvitsevat ajoittain hieman hienovaraisempaa hoitoa. Silmäympärysvoiteet auttavat silmäpussien ja tummien silmänalusten hoidossa. Ennen voiteen hieromista silmänalusiin, kannattaa kyseinen voide laittaa hetkeksi esimerkiksi jääkaappiin viilentymään. Voide toimii tällöin tehokkaammin, sillä kylmyys auttaa poistamaan turvotusta.

Silmämeikit kannattaa aina pestä ennen nukkumaanmenoa, jotta iho pääsee hengittämään.

Lue myös:

    Uusimmat