Hallituskokouksen Facebook-livessä käytettiin vahingossa kissafiltteriä – Twitterissä revettiin naurusta: "Minulta kirjaimellisesti valuu vesi silmistä"

Näin selvität mitä Facebook tietää sinusta 2:22
Näin selvität mitä Facebook tietää sinusta!

Aina ei mene kuin Strömsössä, ei edes pakistanilaisessa hallituskokouksessa, uutisoi intialainen uutissivusto The Indian Express.

Sosiaalisesta mediasta on tullut myös viranomaisille tärkeä viestintäkanava, sillä sen kautta tavoitetaan ihmiset helposti, nopeasti ja laajasti.

Vaikka sosiaalisen median eri sovellukset ovatkin reaaliaikaisia kapistuksia, ne pitävät sisällään mitä erilaisempia tehosteita, kuten GIF-animaatioita. Sovellusten käyttäminen vaatiikin tarkkuutta. 

Intialainen sometiimi sai oppia tämän kantapään kautta. 

Hallituksen jäsenet saivat uuden ilmeen

Vastikään järjestetty Pakistanin maakunnan hallituskokous kiinnosti ihmisiä erityisellä tavalla.

Ei siksi, että kokouksen sisältö olisi ollut tavanomaista kiinnostavampi, vaan hallituksen tietämättä live-lähetyksessä oli filtteri, joka teki kuvattavista henkilöistä hassunnäköisiä.

Videoilla esiintyville hallituksen jäsenille ilmestyi lähetyksen aikana vaaleanpunaiset kissankorvat, suloiset punaposket, viikset ja söpö kissamainen nenä.

On sanomattakin selvää, ettei hassunhauska kissafiltteri välttämättä istu yksiin vakavien aiheiden kanssa, mutta nettikäyttäjät riemastuivat vahingosta.

Vahinko ehti jo tapahtua – trendasi Twitterissä

Vaikka moka havaittiinkin ja siihen myös reagoitiin nopeasti, vahinko oli ehtinyt tapahtua: ihmiset jakoivat kuvakaappauksia valtoimenaan muun muassa Twitterissä.

Kuvankaappauksista tehtiin mitä erilaisempia meemejä ja vitsejä, joka alkoivat elää omaa elämäänsä sosiaalisessa mediassa. Banda billi bana hua hai -hästägistä tuli kertaheitolla yksi Twitterin trendaavista tageista.

Jos Twitter-julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

– Mitä ihmettä! Ministeri muuttui kissanpennuksi. Ilmeisesti he tekivät Facebookissa live-lähetystä kissafiltterillä. Hervotonta, yksi sanoi nauruhymiöiden kera.

Jos Twitter-julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

– Eikä, minulta kirjaimellisesti valuu vesi silmistä, eräs veisteli.

Jos Twitter-julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Lehdistötilaisuuden edustaja on kommentoinut tapahtunutta ”inhimilliseksi virheeksi”, joka ei tule toistumaan tulevaisuudessa.

Jos Twitter-julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

– Kaikki tarvittavat toimenpiteet on tehty tällaisten tapausten välttämiseksi tulevaisuudessa, edustaja vakuuttaa.

Nämä toimenpiteet ovat sinänsä harmi: saataisiinko Suomessakin eduskunnan täysistunnoille huomattavasti suuremmat katsojaluvut, jos lähetystä väritettäisiin erilaisin Snapchatin ja Instagramin kaltaisten sovelluksien filttereillä?

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat