Nuoriso hylkää Facebookin – näissä palveluissa uutisista keskustellaan nyt

Suomalaisella tietoturvagurulla on monta hyvää syytä pysyä pois Facebookista 1:20

Nuoriso kokee viestipalvelut rauhallisemmaksi ja turvallisemmaksi paikaksi jakaa uutisia ja keskustella niitä.

Pääkuvan video

Suomalaisella tietoturvagurulla on monta hyvää syytä pysyä pois Facebookista

Reutersin tekemän mielipidetutkimuksen mukaan sosiaalisen median käyttäminen uutisten löytämiseen ja lukemiseen on laskussa Yhdysvalloissa. Varsinkin nuoriso on siirtynyt seuraamaan ajankohtaisia asioita ja niistä käytävää keskustelua viestipalveluihin, kuten Facebookin omistamaan WhatsAppiin.

Facebookin käyttäminen uutissisältöihin laski yhdeksällä prosentilla vuodesta 2017, mutta nuorten keskuudessa se laski jopa 20 prosenttia. Reuters Instituten tekemän mielipidetutkimukseen haastateltiin 74 000 vastaajaa 37 eri markkina-alueella.

– Viestipalveluita käytetään uutisten seuraamiseen yhä enenevissä määrin, sillä yleisö kaipaa yksityisempää ja vähemmän hyökkäävää ympäristöä viestimiseen, Reuters Instituten journalismin tutkija Nic Newman kertoo.

Tutkimus paljastaakin selkeästi kuluttajien käyttötottumusten vaikutukset median ansaintamalleihin, kun uutisten kuluttaminen on muuttunut internetin ja älypuhelimien myötä.

Facebookia ja Twitteriä käytetään edelleen uutisten löytämiseen, mutta niistä keskusteleminen on siirtynyt viestipalveluihin. Syyksi ilmoitetaan keskustelun tuntuvan vähemmän haavoittuvaiselta viestipalvelun suojissa.

Eri palveluiden suosioissa huomattiin myös alueellisia eroja. Facebookin omistamat WhatsApp ja Instagram ovat lähteneet lentoon latinalaisessa Amerikassa ja Aasiassa, kun taas Snapchat on kasvattanut suosiotaan Euroopassa ja Yhdysvalloissa.

Lue myös:

    Uusimmat