Mainos

Hakunilan rotukahinat sovittelussa

Suomalaisten ja somalien rotukahakointia ja sen taustalla olevia syitä selviteltiin tänään Vantaalla. Vantaan kaupungin, somalien ja poliisin keskusteluissa päätettiin perustaa työryhmä ratkomaan somaliyhteisöä koskettavia ongelmia, mm. asuntopulaa, kulttuurisia eroja ja turvallisuutta.

Hakunilan sosiaali- ja terveyspalveluiden johtaja Ismo Airinen kertoo, että työryhmästä tulee vakituinen elin. Airisen mukaan ryhmä kokoontuu säännöllisesti, jotta ongelmia voidaan ratkoa tarpeeksi ajoissa. Hänen mukaansa tapaamisen kaikki osapuolet vetoavat alueen asukkaisiin, jotta kodeissa keskusteltaisiin rasismista ja syrjinnästä ylipäänsä.

Poliisi varautuu viikonloppuun

Etninen konflikti sai alkunsa viime perjantaisesta väkivallanteosta, jossa joukko suomalaisnuoria pahoinpiteli 16-vuotiaan somalinuoren. Hänet hakattiin Hakunilan keskustassa, jonka läheisyydessä valtaosa alueen somaleista asuu. Pahoinpitely kostettiin myöhemmin ja kahakan seurauksena kaksi somalinuorukaista ja yksi irakilainen on vangittu tapon yrityksestä epäiltynä. Kostoiskuissa yhtä suomalaista iskettiin teräaseella ja toisen yli yritettiin ajaa autolla.

Komisario Maarit Porola Vantaan järjestyspoliisista kertoo, että viikonloppuna liikenteessä on muutama partio enemmän kuin tavallisesti. Poliisi seuraa tilannetta tarkasti ja jos suurempia kahinoita on tiedossa, miesvahvuutta lisätään entisestään.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.