Mainos

Hakan konkurssipesien hoitajia epäillään huolimattomuudesta

Rakennusliike Hakan konkurssipesien hoitajia ei epäillä rikoksesta, mutta on mahdollista, että heille haetaan vapautusta tehtävistään.

Rakennusliike Hakan konkurssipesien kolmea pesänhoitajaa epäillään huolimattomuudesta. Asiaa selvittäneen Konkurssiasiamiehen toimiston on tarkoitus kuulla kaikkia pesänhoitajia asiasta maanantaina.

- Lähipäivinä päätetään, lähetetäänkö toimistosta Helsingin käräjäoikeuteen hakemus, jolla haetaan pesänhoitajille vapautusta tehtävistään, kertoo konkurssiasiamies Eeva Arko-Koski. Hänen mukaansa konkurssilain säännökset ovat hyvin ankarat pesänhoitajien vastuun suhteen.

- Asia on tällä hetkellä aika kriittisessä vaiheessa. Vielä hakemusta ei ole lähetetty, ja kuulemiset ovat kesken.

Nyt selvitetään, ovatko pesänhoitajat syyllistyneet huolellisuus- ja valvontavelvollisuuden laiminlyönteihin.

- Tässä on mahdollista, että tulee riitajuttu tai että he suostuvat tähän hakemukseen. Jatkomenettely riippuu paljon tästä.

Pesänhoitajia ei epäillä rikoksista

Konkurssiasiamiehen toimistossa on tehty monta vuotta töitä Hakan asian selvittämiseksi.

Pesänhoitajien ei epäillä syyllistyneen rikoksiin, eikä poliisitutkinta koske heitä. Jutussa epäiltynä on Hakan konkurssipesän palveluksessa olleita työntekijöitä, joiden uskotaan myyneen pesien omaisuutta lähipiirilleen alihintaan. Epäiltynä on myös konkurssipesien omaisuutta ostaneita henkilöitä.

Hakan konkurssipesän laaja esitutkinta on valmis, ja esitutkintamateriaali on parhaillaan valtionsyyttäjä Ritva Sahavirralla syyteharkinnassa. Jutussa on kaikkiaan 20-30 epäiltyä, joista osa on ollut vangittuna.

Konkurssipesän kärsimien vahinkojen määräksi arvioidaan 4-5 miljoonaa euroa. Keskusrikospoliisin tutkinnan kohteena oli muutamia kymmeniä kauppoja, jotka koskivat noin 150:tä kohdetta. Konkurssipesä myi muun muassa kiinteistöjä ja asunto-osakeyhtiöitä eri puolella Suomea.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.