Haaveiletko takkatulen loimusta? Nyt sen voi asentaa jokaiseen kotiin!

Aitoa tulta ei voita mikään – se pitää kylmän poissa kotoa pakkaspäivinä ja luo lämmintä tunnelmaa jokaiseen iltaan. Mikäli takan asennus tuntuu vaivalloiselta, on tarjolla myös helpompia vaihtoehtoja, sillä sisustustakkojen valikoima kasvaa jatkuvasti.

Takka on enemmän kuin pelkkä lämmönlähde: se on paikka, jonka ympärille kokoonnutaan viettämään yhteisiä hetkiä ja kaunis tunnelmanluoja.

Tarjolla on lukematon määrä erilaisia vaihtoehtoja, mutta millä kriteereillä valinta tulee tehdä, jotta omaan kotiin löytyy juuri Se Oikea?

Hormin sijainti on tietysti tärkein asia takkaa valitessa, mutta sekään ei välttämättä sido lopullisesti. Nykyään tarjolla on nimittäin myös sisustustakkoja, jotka on helppo asentaa ja jota voi tarvittaessa siirrellä paikasta toiseen. Niiden käyttömahdollisuudet eivät kuitenkaan ole yhtä laajat kuin perinteisten, aitojen takkojen.

Sisustustakkoja löytyy useassa eri koossa, ja sellaisen voi hankkia pieneenkin kotiin. Esimerkiksi Iittalan tuoreesta Kaasa-sarjasta on tarjolla useita eri kokovaihtoehtoja, jotka mahtuvat pienimmillään vaikka keskelle keittiön pöytää.

Jos olet vasta valitsemassa hormin paikkaa, mieti tarkkaan, minne sen haluat asentaa: Olohuone on perinteinen vaihtoehto, mutta sopiiko se teidän perheeseenne? Pohdi, missä huoneessa vietätte aikaa ja millaiseen tarkoitukseen takan haluatte.

Takan voi sijoittaa myös makuuhuoneeseen tai vaikkapa keittiöön – vain mielikuvitus on rajana!

Euroopassa paloturvallisuusmääräykset eivät edellytetä eristettyä hormia, mutta Suomessa sellainen vaaditaan. Takkaa hankkiessa on hyvä huolehtia, että ne täyttävät myös kaikki viranomaisten määräykset.

Takka on myös loistava energianlähde, joka kannattaa hyödyntää – sen avulla voit säästää lämmityskustannuksissa pitkänkin pennin. Valittavana on malleja, jotka antavat lisälämpöä, mutta myös malleja, jotka hoitavat koko lämmityksen.

Kuvat: Valmistajat

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat