Mainos

Haaveiden kehä ja Mies vailla menneisyyttä kahmivat Jussi-ehdokkuuksia

Matti Ijäksen elokuva Haaveiden kehä ja Aki Kaurismäen Mies vailla menneisyyttä keräsivät eniten Jussi-ehdokkuuksia. Ijäksen elokuvalla ehdokkuuksia on kahdeksan ja Kaurismäen elokuvalla seitsemän.

Parhaan elokuvan palkinnosta kisaavat elokuvat Mies vailla menneisyyttä, Kaisa Rastimon Heinähattu ja Vilttitossu sekä Aku Louhimiehen Kuutamolla. Parhaasta ohjauksesta ehdolla on Matti Ijäksen ja Aki Kaurismäen lisäksi Jari Halonen elokuvasta Aleksis Kiven elämä.

Kaikki kymmenen viimeksi kuluneen vuoden aikana ensi-iltansa saanutta kotimaista pitkää fiktiivistä elokuvaa saivat ainakin yhden ehdokkuuden. Palkintosarjoja on kolmetoista.

Naispääosasarjan ehdokkaat ovat Liisa Kuoppamäki elokuvasta Hengittämättä & nauramatta, Minna Haapkylä Kuutamolla-elokuvasta ja Kati Outinen osastaan Kaurismäen elokuvassa.

Parhaan miespääosan palkintoehdokkaat ovat Sulevi Peltola (Haaveiden kehä -elokuvasta), Markku Peltola (Mies vailla menneisyyttä) ja Heikki Rantanen (Umur).

Naissivuosasta ehdolla ovat Jaana Järvinen (Haaveiden kehä), Anna-Leena Härkönen (Kuutamolla) ja Tea Ista (Kymmenen riivinrautaa).

Miessivuosaehdokkaat ovat Marc Gassot (Hengittämättä & nauramatta), Heikki Hela (Kahlekuningas) ja Joonas Saartamo Menolippu Mombasaan -elokuvasta, joka sai sekin kaikkiaan kuusi ehdokkuutta.

Parhaasta käsikirjoituksesta annettavan palkinnon saajiksi ehdokkaina ovat Arto Koskinen, joka on käsikirjoittanut elokuvan Kahlekuningas, Menolippu Mombasaan -elokuvan käsikirjoittaneet Hannu Tuomainen ja Atro Lahtela sekä Aki Kaurismäki.

Palkinto myös parhaalle dokumentille

Paras kuvaus -sarjan ehdokkaat ovat Kari Sohlberg (Haaveiden kehä), Pekka Uotila (Menolippu Mombasaan) ja Timo Salminen (Mies vailla menneisyyttä).

Paras musiikki -sarjan ehdokkaat ovat Tuomas Kantelinen (Aleksis Kiven elämä), Eero Ojanen (Haaveiden kehä) sekä Samuli Putro ja Martti Salminen (Menolippu Mombasaan).

Paras leikkaus -sarjan ehdokkaat ovat Akke Eklund (Aleksis Kiven elämä), Samu Heikkilä (Kuutamolla) ja Timo Linnasalo (Mies vailla menneisyyttä).

Paras äänisuunnittelu -sarjassa ovat ehdolla Jari Innanen ja Heikki Innanen (Haaveiden kehä), Olli Pärnänen (Kahlekuningas) ja Pietari Koskinen (Menolippu Mombasaan).

Parhaasta lavastuksesta ovat ehdolla Pertti Hilkamo ja Ulla-Maija Väisänen (Haaveiden kehä), Kati Ilmaranta (Heinähattu ja Vilttitossu) sekä Minna Santakari (Kuutamolla).

Paras puvustus -sarjan ehdokkaat ovat Elina Kolehmainen (Haaveiden kehä), Tiina Kaukanen (Heinähattu ja Vilttitossu) sekä Elina Lario (Menolippu Mombasaan).

Lisäksi esivalintaraati päätti jakaa parhaan dokumenttielokuvan Jussin. Sen ja muiden palkintojen saajat julkistetaan Jussi-palkintogaalassa sunnuntaina 19. tammikuuta.

Jussi-voittajat ehdokkaista valitsevat Filmiauran 250 jäsentä äänestämällä.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja