Haastattelussa Rihannan vaatesuunnittelija: Näin syntyy ihaillun laulajan persoonallinen tyyli

Kun Rihanna haluaa vaihtaa asua kesken juhlien, on paikalla vaatesuunnittelija Adam Selman sekä stylisti Mel Ottenberg, jotka viimeistelevät tähden tyylin. Selmanin tehtävä on pitää huoli siitä, että persoonallisen tähden asukokonaisuudet keräävät katseita kerta toisensa jälkeen. Selman kertoo Popduststylen haastattelussa, miten Rihannan persoonalliset asukokonaisuudet rakentuvat – kerta toisensa jälkeen.

Adam Selman on nimi, joka on harvoille tuttu, mutta jonka taidonnäytteitä miljoonayleisöt ovat viimeisen vuoden seuranneet – kenties tietämättään tiiviisti. Adam Selman on hurjan suosion saavuttaneen ja erikoisesta pukeutumistyylistään tunnetun laulajan, Rihannan vaatesuunnittelija.

"Hän voi vetäistä ylleen rätin ja näyttää siinä upealta"

Selman on tehnyt yhteistyötä Rihannan kanssa jo hyvän tovin ja laulajatar on alusta asti ollut hänen suunnittelemistaan vaatteista hyvin innoissaan.

– Olen työskennellyt Rihannan kanssa puolitoista vuotta. Tein yhdet housut, joita Mel Ottenberg käytti Purple-lehteen tehdyissä kuvauksissa. Kun hänestä tuli Rihannan stylisti, hän näytti Rihannalle lehdestä aukeaman, jossa tekemäni housut näkyivät ja Rihanna innostui niistä. Mel etsi minut käsiinsä, jotta voisin työskennellä Loud-kiertueella ja siten housuista tuli nimikkotuotteeni. Olin silmittömän imarreltu, että pienellä tekemälläni vaatteella oli niin suuri vaikutus, Selman kertoo Popduststylelle.

Täysin yllättäen alkanut yhteistyö on sujunut hyvin ja Selman on erityisen mielissään Rihannan karismasta, joka avaa vaatesuunnittelijallekin ovia. Rihannan tyyli on myös tiiviin tiimin ansiosta kehittynyt – vieläpä toivottuun persoonalliseen suuntaan.

– Niistä ajoista olemme kehittyneet paljon. Rihanna, Mel ja minä ideoimme koko ajan uutta luodaksemme uusia lookeja ja uusia vaatteita. Olen pyrkinyt pitämään kokonaisuudet yksinkertaisina ja siisteinä, jotta Rihanna saa loistaa. Hänen läsnäolonsa on niin vahva, että hänen ei tarvitse tällä hetkellä käyttää erityisen näyttäviä asuja tai pukuja. Hän voi todella vetäistä ylleen rätin ja näyttää siinä upealta, Selman toteaa.

"Mukana oli paljon miestenvaatteita"

Rihanna on viimeisen vuoden aikana bongattu useaan otteeseen erityisen väljissä asuissa. Selman myöntääkin, että 777-kiertuetta varten suunnitelluissa asukokonaisuuksissa on paljon vaatekappaleita nimenomaan miesten mallistoista. Yksi syy tähän on se, että hektisen kiertue-elämän rullatessa asujen on oltava monikäyttöisiä.

– 777-kiertueelle asujen on pitänyt olla nopeita vaihtaa ja sopivia niin lavalle, biletykseen kuin lentokoneeseenkin. Käytimme paljon custom-valmistettuja rintaliivejä ja ideoita saatiin jet set -elämästä. Kaikki nämä tekijät jotenkin yhdistyivät tyyliksi, joka sekoitti Debbie Harrya ja Tupacia, Selman kuvaa.

– Mukana oli paljon miestenvaatteita! Selman lisää.

Vaikka ensimmäinen kiertue Rihannan vaatesuunnittelijana oli työntäyteinen, on Selman mielissään kokemuksesta – vähintäänkin ammatillisesti.

– Se oli aikamoinen reissu! Olen aiemminkin työskennellyt kiertueilla ja tehnyt hullujakin töitä ja pitkiä päiviä, mutta tämä oli ihan omaa luokkaansa. Laukkuja katosi, kaikki oli myöhässä ja kaikki olivat kiukkuisia. Onnistuimme kuitenkin nauttimaankin joistakin hetkistä, Selman hymyilee.

"Kaiken pointti on hiukset ja meikki"

Selmania itseään viehättää muodin saralla etenkin 1970-luku ja aikakauden ylistetty glamour. Selmanin mieltymys onkin nähtävissä usein Rihannan juhlatyylissä.

– Minä pidän 1970-luvun riisutusta glamourista. Vaatteet ovat yksinkertaisia ja kaiken pointti on hiukset ja meikki. Vaatteet näyttävät upeilta, mutta tärkeintä on persoona, kasvot ja se, miten kokonaisuus kehystetään, Selman toteaa.

Myös yksityiskohdat ovat vaatesuunnittelijan mieleen ja tämä näkyykin selkeästi Rihannan selkeässä tyylissä, jonka katseenvangitsijoina toimivat meikin ja kampauksien lisäksi näyttävät asusteet.

– Minä pidän myös erityisen paljon solmuista ja pyrinkin sijoittamaan niitä asuihin, Selman toteaa.

Selman myöntää, että hänellä on myös omat heikkoutensa, sillä mies karttaa talvivaatteita. Jää nähtäväksi huomataanko tämä jatkossa Rihannan tyylissä.

– Olen kasvanut Texasissa ja siksi minulla on ollut vaikeuksia pukeutua talvella. Minä pidän kesävaatteista – niin kesällä kuin talvellakin. Sillä on tietysti osuutensa, Selman kertoo.

Lue myös:

AVA

Kuvat: Getty Images

Lue myös:

    Uusimmat