Mainos

Hääkoruissa piilotettuja viestejä

Korumuotoilijat Chao-Hsien Kuo ja Eero Hintsanen haastavat katsojat miettimään koruihin piilotettuja ajatuksia ja viestejä. Kuon ja Hitsasen ensimmäinen yhteisnäyttely Chao & Eero – luontomme keskittyy uusiin uniikkikoruihin, ja avautuu 12. syyskuuta Design Forumissa Helsingissä.

Chao-Hsien Kuo ja Eero Hintsanen ovat uuden sukupolven korumuotoilijoita ja taiteilijoita. Kymmenen viime vuoden aikana molemmat ovat luoneet oman tunnistettavan tyylinsä. Heidän töitään on nähty viime aikoina lähinnä kansainvälisillä areenoilla, mutta tänä syksynä korumuotoilijat haluavat ilahduttaa ja hämmästyttää katsojia myös Suomessa. Näyttely Chao & Eero – luontomme / our nature haluaa antaa mieleenpainuvan katsauksen korujen moniulotteiseen maailmaan.

Alun perin taiwanilainen Chao-Hsien Kuo on Lahdessa asuva korumuotoilija ja kultaseppä. Hänelle hääkimppu merkitsee paljon enemmän kuin kuihtuvia kukkia. Kuon käsistä on syntynyt ajattomia koruhääkimppuja, jotka ylistävät elämää ja välittävät yhteisiä muistoja sukupolvelta toiselle.

Kuon korujen muotokieli on aina herkkä ja naisellinen, joten ne sopivat hienosti hääkoruksi tai morsiamen huomenlahjaksi.

Kuon korut tulkitsevat suomalaista elämää, erityisesti ihmisen ja luonnon välistä suhdetta. Korut kuvastavat muotojen ja ideoiden kautta luonnon kasvua ja sen ilmenemismuotojen energisyyttä.

Myös Hitsasen korut kertovat tarinoita Suomesta, mutta kohteena on usein kaupunkikulttuuri, sekä kaupunkilaisten suhde omiin juuriinsa maaseudulla. Lähestymistapa on usein mustan huumorin sävyttämä, mikä antaa koruille uuden, mutta perimmiltään hyvin suomalaisen ulottuvuuden.

Osa Kuon ja Hintsasen töistä haastaa katsojat miettimään niihin piilotettuja ajatuksia ja viestejä. Koruissa voi nähdä myös tutkielmia muodoista, sekä niistä kumpuavaa yksinkertaista kauneutta. Töiden luovuus lähtee liikkeelle kokeiluista ja käsillä tekemisestä. Prosessista, joka syvenee ja kehittyy vuosien varrella, samoin kuin korujen valmistukseen käytetty perinteinen osaaminen.

Chao & Eero – luontomme 12.9.-5.10.2008
Design Forum Finland, Tila2
Erottajankatu 7, Helsinki

Ma–pe 10–19, 10–18 ja su 12–18
Näyttelyinfo (09) 6220 8132. Vapaa pääsy

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.