Mainos

Grönlund: Urpilainen ja Katainen käyttäytyivät kuin vanha aviopari

SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen ja kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen käyttäytyivät MTV3:n eilisessä puheenjohtajatentissä kuin aviopari. Näin arvioi MTV3:n vaaliasiantuntija, Åbo Akademin professori Kimmo Grönlund aamun Huomenta Suomessa.

– He yhdessä ikään kuin tyynnyttelivät lapsikatrastaan, kuuden puolueen hallituksen puheenjohtajia, Grönlund analysoi.

Hän myös korosti, että vanha aviopari voi saada riidankin aikaan ja olla eri mieltä asioista. Näin tentissä kävikin: Katainen ja Urpilainen olivat selkeästi erimielisiä hallituksen valmistelemasta sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistamisesta.

– Kyllähän on selvää, että kokoomuksen ja SDP:n välillä on ero palveluiden yksityistämisessä. Kyse on kuitenkin vasemmiston ja oikeiston välisestä erosta. Täytyy muistaa, että nyt ei käydä hallitusvaaleja, vaan kuntavaaleja.

"Sipilällä ja Urpilaisella itsevarmuutta"

Muuten tentissä loistivat Grönlundin mielestä erityisesti pienten puolueiden puheenjohtajat, esimerkiksi vihreiden Ville Niinistö. Lisäksi keskustan Juha Sipilä ja SDP:n Jutta Urpilainen olivat saaneet itsevarmuutta tuoreimmista kannatuskyselyistä.

– Helsingin Sanomien kyselyssä SDP oli aivan kokoomuksen perässä. MTV3:n kyselyssä puolestaan keskusta oli saavuttanut SDP:tä, Grönlund vertaa.

Grönlund arvioi, että melko tarkan kuvan puoleiden kannatuksesta vaaleissa saa, kun yhdistelee MTV3:n, Helsingin Sanomien ja Yleisradion vaaligallupien tuloksia. Vaikka tutkimuksissa on ollut eroa, mahtuvat erot pääosin virhemarginaaliin.

– Lopullinen arvio tilanteesta nähdään toki vaalipäivänä, kun selviää, kenen kannattajat käyvät vaaliuurnilla ja kenen joukot jäävät kotisohvalle. Äänestysprosentti kun helposti valahtaa 60 prosenttiin, Grönlund sanoo.

(MTV3)

Katso MTV3:n vaaliasiantuntijan Kimmo Grönlundin kommentit: (Huomenta Suomi 25.10.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.