Mainos

MTV3:n kuntavaalitentti: Kuka oli rohkein, kuka haparoi?

MTV3:n kuntavaalitentin tapahtumat voit lukea tiivistettynä tästä ja katsoa videon tentistä, etkoista ja jatkoista.

Mistä puhuttiin?

Jumiutuneesta sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistuksesta. Hämmennystä herätti, että hallituksen ministerit olivat erimielisiä siitä, kuinka iso eripura puolueiden välillä lopulta on. SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen korosti, että SDP:n ja kokoomuksen välillä on selkeä näkemysero ulkoistamisesta.

Kuka haastoi ketä?

Varsinkin pienpuolueiden puheenjohtajat höykyttivät perussuomalaisten puheenjohtajaa Timo Soinia tämän maahanmuuttajakannasta. Soinin mukaan positiivista diskriminaatiota ei tarvita, vaan maahanmuuttajien pitää olla muiden kanssa aina samalla viivalla.

Rohkein esiintyjä?

RKP:n puheenjohtaja Carl Haglund vakuutti asiantuntemuksellaan ja sai oman kantansa hyvin kuuluviin. Yksi harvoista puheenjohtajista, joita muut todella kuuntelivat.

Kuka haparoi?

Kaikki puheenjohtajat olivat petranneet selvästi ensimmäisistä vaalitenteistä. Opposition Soini ja Juha Sipilä haastoivat muita vain vähän.

Mikä yllätti?

Kukaan puheenjohtajista ei ratsastanut "lähidemokratia-argumentilla". Edes vihreiden Ville Niinistö ei saanut ujutettua tätä vastauksiinsa.

Kuka hauskuutti?

Seitsemän puheenjohtajaa remahti nauruun joka kerta kun Soini mainitsi EU:n. "Tää on hyvä juttu oikeasti", Soini joutui vakuuttamaan saadakseen väen rauhoittumaan.

Mitä vaadittiin?

Kristillisdemokraattien Päivi Räsänen ja keskustan Sipilä haluaisivat ohjata alkoholiveron tuottoa kunnille. Muut puheenjohtajat eivät tätä kannattaneet.

Kuka toisteli tuttuja lauseita?

Kokoomuksen Jyrki Katainen käytti puheenjohtajista eniten puolueensa toisteltuja sloganeita.

(MTV3 - STT)

Katso kuntavaalitentti kokonaisuudessaan:

Katsomo-video ei ole saatavilla

KATSO MYÖS ETKOT:

Katsomo-video ei ole saatavilla

...JA JATKOT:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.