Grillattua tai paistettua siikaa, sinihomejuustosalaattifenkolia ja kauraiset uuniomenat 27.8.1999

toim. Kati Nappa

Grillattua tai paistettua siikaa


1 ( 0,8-1 kg) siika tai
n. 600 g siikafileitä
tilkka öljyä
sitruunamehua
suolaa, mustapippuria
tilliä
Suomusta ja fileoi siika. Leikkaa filee tai fileet n. 150 g:n paloiksi ja viillä nahkaan muutama viilto. Sipaise pinta öljyllä. Nosta grilliritilälle tai parilalle ja kypsennä 4-6 minuuttia varovasti kerran kääntäen. Mausta suolalla, pippurilla, sitruunamehulla ja tillillä tai salaattifenkolin tillimäisillä varsilla. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja sinihomejuustolla maustetun salaattifenkolin kanssa.

Sinihomejuustosalaattifenkolia


2-3 salaattifenkolia
50-75 g sinihomejuustoa
Puolita salaattifenkoli ja leikkaa puolikkaat vinottain viipaleiksi. Keitä ne vähässä vedessä pehmeiksi. Kaada vesi pois kattilasta niin, että pohjalle jää tilkka.
Murusta sekaan sinihomejuusto. Kuumenna samalla sekoittaen niin että juusto sulaa. Samalla lailla voit valmistaa parsa- ja kukkakaalia (nuppuina) ja ruusukaalia.

Kauraiset uuniomenat


4-8 kotimaista omenaa
1 dl mantelilastuja
vajaa 1 dl kauraleseitä tai -hiutaleita
25 g marg. tai voita sulatettuna
1/2 dl sokeria
1-2 tl kanelia
Poista omenoista siemenkodat ja puolita tai lohko ne. Nosta uunivuokaan. Sekoita muut aineet keskenään ja levitä omenalohkojen päälle. Paista 200 asteessa 20-25 min. Tarjoa sellaisenaan tai vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Lue myös:

    Uusimmat