Grillattua lohta ja yrttejä, omena-parsakaalilisäke, kurkkusalaatti 25.7.2000

toim.Sari-Leena Heilanen

Grillattua lohta ja yrttejä


n.1kg painoinen lohifilee
2 dl kevyttä ranskankermaa
1 dl yrttejä esim. tilliä, ruohosipulia, basilikaa, persiljaa
1 tl yrttisuolaa

Tee kalafileeseen veitsellä melkein nahkaa osti ulottuvat viillot noin 3-4cm välein. Sekoita ranskankerma, silputut yrtit ja yrttisuola keskenään kulhossa.

Laita yrttiseosta runsaasti kalafileen viiltoihin. Laita filee kaksinkertaiselle foliolle ja aseta grillille kypsymään. Kala on kypsää kun liha on vaalean väristä ja se irtoaa helposti nahasta.

Omena-parsakaalilisäke


3 isoa vihreää omenaa
1 parsakaali ( a' 250g)
2 uuden sadon sipulia
2 rkl hunajaa
tuoretta basilikaa
öljyä, yrttisuolaa

Kuori ja paloittele omenat lohkoiksi. Pese ja paloittele parsakaali. Kuumenna tilkka öljyä pannulla. Laita pilkotut omenat ja parsakaalit pannulle. Lisää silputtu sipuli ja hunaja. Anna kypsyä noin 5-8 minuuttia Mausta vielä yrttisuolalla. Silppua basilika päälle vasta kun tarjoat höysteen.

Kurkkusalaatti


1 keskikokoinen kurkku kuorittuna
1 1/2 rkl etikkaa
2 rkl sokeria
1/4 dl hienonnettua tilliä

Viipaloi kurkku ohuiksi siivuiksi esim. juustohöylällä. Pane kurkkuviipaleet, etikka, sokeri ja tillisilppu astiaan ja sekoita varovasti nostellen. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti.

Lue myös:

    Uusimmat