Grand Designs -sarjassa rakennettiin hulppea älytalo – katso!

Näin lähtee käyntiin ääniohjattava takka – tutustu Alinan ja Markuksen älykotiin! 1:23
Kurkista älykotiin, Villa Kiimakallioon!

Grand Designs Suomen toisessa jaksossa yrittäjäpariskunta rakensi älytalon.

Suositusta Grand Designs -ohjelmasta seurataan tänä syksynä Maikkarilla Suomi-versiota. Arkkitehti Samppa Lappalaisen juontamassa sarjassa nähdään talonrakentajien intohimoprojekteja alusta alkaen suunnittelupöydältä rakennusvaiheiden ja haasteiden kautta valmiiseen unelmakotiin.

Kauden toisessa jaksossa lempääläinen yrittäjäpariskunta, Markus ja Alina, halusi elää hotellielämästä tutussa luksuksessa myös arkena. Suunnittelun tuloksena syntyi älykoti, joka kantaa nimeä Villa Kiimakallio. Pariskunta halusi saada talon vuodessa valmiiksi, ja budjetiksi projektille oli noin 600 000 euroa. Jakson lopussa selvisi, että kohteen budjetti oli kasvanut jo nyt 900 000 euroon. 


Älykodin makuuhuoneesta löytyy muun muassa toiminto, jolla saa sängystä kahvinkeittimen porisemaan. Keittiössä sijaitseva komentokeskus säätää kaikenlaisia toimintoja valaistuksesta lähtien. Ääniohjattava biotakka luo tunnelmaa, ja yläkerran kylpyhuoneen peilistä voi vaikkapa katsoa suoratoistopalvelua.

Katso, millaiseksi talo suunniteltiin: 

Tältä Villa Kiimakallio tulee näyttämään 1:06

Katso myös, mitkä juontaja Samppa Lappalainen listaa rakentamisen sudenkuopiksi: 

Samppa Lappalainen paljastaa sudenkuopat, joihin suomalaiset rakennusprojekteissaan lankeavat 2:56

Grand Designs Suomi to 22.9. klo 21 alkaen MTV3-kanavalla ja MTV KatsomossaSeuraava jakso julkaistaan ennakkoon MTV Katsomossa. Ohjelma on katsottavissa myös C Moressa

Lue myös:

    Uusimmat