Google Mapsissa alkaa kamerakuvan päällä reittiohjeita tarjoavan navigoinnin testaus – aluksi vain harvoille ja valituille

Google aloittaa nyt viime keväällä I/O-kehittäjätapahtumassaan ensiesitellyn lisätyn todellisuuden AR-navigointikokemuksen testaamisen osana Google Maps -sovellustaan.

Uudessa navigointitilassa kävelijöille tarjottavat navigointiohjeet esitetään kamerakuvan päällä näkyvinä ohjeina. Ominaisuudessa hyödynnetään Googlen keräämää Street View -kuva-aineistoa ja puhelimen paikannuksen ohella sen sensoreista kerättävää suunta- ja asentotietoa.

Toistaiseksi Google Mapsin uutta toimintoa pääsevät kuitenkin ensimmäisenä testaamaan vasta Mapsin Local Guide -käyttäjät, jotka ovat sisältöä ja palautetta sovellukseen kehittämiseksi toimittavia aktiivisia käyttäjiä.

Wall Street Journal on lisäksi myös päässyt jo testaamaan uutta ominaisuutta. Tavanomaisten reittiohjeiden lisäksi sovelluksessa vaihtoehdoksi tulee Start AR eli navigoinnin aloittaminen lisätyn todellisuuden AR-tilassa. Tämän jälkeen ominaisuus vaatii sijainnin kalibroimiseksi puhelimella lähiympäristön osoittelua, jolle Google hakee vastaavuutta Street View -kuvistaan.

Reittiohjeista navigoidessa kertovat suurikokoiset nuolet. Google on myös huomioinut turvallisuuden: sovellusta ei ole tarkoitettu pidempiaikaiseen ohjeiden tuijottamiseen, vaan ennemminkiin nopeisiin vilkaisuihin. Jos AR-navigointia käyttää sen mielestä liian pitkään yhtäjaksoisesti, muuttuu näyttö tummaksi. Tämä toki samalla toimii myös virransäästökikkana.

Reaalimaailman päällä esitetyt navigointiohjeet ovat myös hyvää ensimakua mahdollisesta tulevaisuudesta, jos ja kun lisätyn todellisuuden lasit aikanaan kehittyvät ja yleistyvät. Tuolloin reittiohjeiden esittämisestä näin lisättynä todellisuutena voi tulla uusi normaali.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja