George Russell tyrmää Mercedes-siirtoon liitetyt uhkakuvat – talli teki uudelle kuljettajalleen jo yhden lupauksen

2:56
Niki Juusela näkee F1-kuskivalinnoissa uuden trendin: "Ehdottoman oikea suunta"

George Russellin uunituoreeseen Mercedes-sopimukseen on liitetty useissa spekulaatioissa uhkakuvia siitä, että tallissa Valtteri Bottaksen aikakaudella vakiintunut harmonia särkyy ja edessä on paluu jopa samanlaiseen vihanpitoon kuin Nico Rosbergin ja Lewis Hamiltonin välillä. Russell itse haluaa välttää tallin sisäiset ongelmat.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Yhdysvaltojen GP 22.-24.10.
Pe:
1. harjoitukset klo 19.25, 2. harjoitukset klo 22.55
La: 3. harjoitukset klo 20.55, aika-ajot klo 23.55
Su: Yhdysvaltojen GP klo 21.55, ennakkotunnelmat klo 21.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Russell istuutui torstaina Monzassa lehdistön tentattavaksi ensimmäisen kerran Mercedes-sopimuksen tultua julki, ja tuleva suhde Hamiltoniin nousi välittömästi esiin.

– Mercedeksellä on kokemusta huonosta tallin sisäisestä dynamiikasta, ja he ovat tehneet selväksi, että he eivät halua sen toistuvan. Enkä minäkään halua sellaista, Russell paalutti GP Fans -sivuston mukaan.

– On tärkeää, että tallikaverit tekevät töitä yhdessä ja vievät tallia eteenpäin. Ensi vuonna on uusi auto ja uudet säännöt. Ei ole takeita siitä, kenellä tulee olemaan nopein auto, joten on meidän kuljettajien työ viedä kehitystä eteenpäin.

Russell uskoo, että välit Hamiltoniin pysyvät kunnossa siitäkin syystä, että – toisin kuin Rosbergilla ja Hamiltonilla – heillä on 13 vuoden ikäero. Lisäksi Hamilton on ollut ja on yhä Russellille suuri esikuva.

– Minun ja Lewisin urat ovat hyvin eri vaiheissa, ja se auttaa. Kunnioitan häntä valtavasti. Se, että olen paljon häntä nuorempi ja olen katsonut häntä jo pitkään ylöspäin, muttaa dynamiikkaa.

– En usko, että välillämme tulee olemaan mitään ongelmia.

Russell kuitenkin vakuuttaa, että tallin puolesta hänelle tarjotaan kauden alussa täysin samat lähtökohdat ja mahdollisuudet kuin Hamiltonille. Se, kummasta muodostuu mahdollisesti kauden loppua kohden tallin ykköskuski, ratkaistaan radalla.

– Olemme tasavertaisia. Se on tehty minulle selväksi. Minulla on tietysti suuret odotukset, mutta tiedän, ettei Lewisiä vastaan ole helppoa – hän on seitsenkertainen maailmanmestari! Russell sanoi Motorsport Weekin mukaan.

– Katson yhteistyötäni Mercedeksen kanssa pitkällä tähtäimellä. Ensi vuosi on mahtava mahdollisuus oppia. Vaikka uramme ovat eri vaiheissa, tavoite on viedä tallia eteenpäin yhdessä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja