George Floydin murhasta syytetty poliisi on vapaana ja saa poistua osavaltiosta – syynä pelko hänen turvallisuudestaan: Floydin asianajajilta painava lausunto

5:47
Kesällä julkaistiin ennennäkemätöntä kuvaa George Floydin pidätyksestä.

George Floydin murhasta syytetty poliisi Derek Chauvin pääsi keskiviikkona vapauteen miljoonan dollarin, eli vajaan 850 000 euron takuita vastaan. 

Nyt Chauvinille on annettu lupa poistua Minnesotan osavaltiosta, kertoo CNN. Hän voi odottaa oikeudenkäyntiä naapuriosavaltiossa. Kyseinen menettelytapa on verrattain harvinainen Yhdysvalloissa. Yleensä syytetyn tulee pysyä kotona. 

Syynä menettelyyn on huoli Chauvinin turvallisuudesta.

Ehtona on muun muassa, että Chauvinin täytyy olla puhelimella tavoitettavissa koko ajan. Lisäksi hänen piti luovuttaa passinsa. 

Olinpaikka salataan

Viranomaiset Minnesotasta kertovat, että heillä on todisteita siitä, että Chauvinin turvallisuudesta tulee olla huolissaan. 

Siksi oikeus antoi hänelle luvan poistua osavaltioista. Tarkempia tietoja ei ole kerrottu julkisuuteen.  

Chauvinilla ei ole tällä hetkellä pysyvää osoitetta. Hänen tuleva olinpaikkansa tullaan pitämään salassa. 

Chauvin oli poliiseista se, joka piti polveaan Floydin niskassa. 

George Floydin kuolemasta alkoivat massiiviset Black Live Matters -mielenosoitukset. Myös Chauvinin vapautusta vastaan on osoitettu mieltä viime päivinä. 

Chauvinia syytetään pahoinpitelyn lisäksi muun muassa toisen asteen murhasta, joka Suomessa vastaa tappoa.

Floydin asianajajilta lausunto

George Floydin perheen asianajaja Ben Crump ja tapauksen toinen asianajaja Antonio Romanucci julkaisivat lausunnon perjantaina.

Lausunnon mukaan tuomarin päätös antaa Chauvinille lupa poistua osavaltioista kuvaa Yhdysvaltojen oikeusjärjestelmän kahtiajakaumista ja kontrastia puolien välillä. 

– Poliisi ei ollut huolissaan George Floydin turvallisuudesta, vaikka hän oli käsiraudoissa kasvot maata vasten ja hän tukehtui hitaasti kuoliaaksi. Silti, hänen murhastaan syytetty mies saa kulkea vapaasti osavaltion rajan yli. On aika tunnistaa ja korjata järjestelmämme epäoikeudenmukaisuudet. 


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja