Mainos

Gaddafin perhe Algeriassa kenties kauttakulkumatkalla

Muammar Gaddafin vaimo, kaksi poikaa ja tytär ovat Algeriassa, kertoo maan ulkoministeriö. Gaddafin itsensä olinpaikasta ei ole vieläkään tietoa. Kapinallisten mukaan Algeria tarjoaisi Gaddafin perheelle mahdollisuuden siirtyä johonkin kolmanteen maahan. Kapinalliset eivät voi kuitenkaan vahvistaa tietoa.

Gaddafin vaimon Sofian, tyttären Aishan ja poikien Hannibalin ja Mohammedin kerrotaan saapuneen Algeriaan eilen. Algerian ulkoministeriön mukaan he ylittivät Libyan rajan aamulla 10.45 Suomen aikaa. Mohammed on Muammar Gaddafin vanhin poika.

Kapinalliset pitävät Algerian turvapaikan myöntämistä Gaddafin perheelle vihamielisenä tekona.

- Olemme luvanneet järjestää oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin rikollisille. Varoitamme kaikkia, jotka tarjoavat turvapaikan Gaddafille tai hänen pojilleen. Lähdemme heidän peräänsä mihin tahansa pidättääksemme heidät, sanoi kapinallisten tiedottaja Mahmud Shamman.

- Koko Gaddafin perhe on etsintäkuulutettu talousrikoksista Libyaa kohtaan. Hänen vaimonsa, tyttärensä, kaikki, kapinallisneuvoston varapuheenjohtaja Abdel Hafiz Ghoga myötäili.

Kapinalliset ovat luvanneet 1,3 miljoonan dollarin palkkion ja syytesuojan Gaddafin tappajalle tai kiinniottajalle.

Libyan kapinalliset ovat aiemmin syyttäneet Algeriaa Gaddafin hallinnon tukemisesta. Algeria kiisti syytökset. Silti maa on ainoa Libyan naapureista, joka ei ole vielä tunnustanut Libyan uutta hallintoa.

(MTV3 - STT - AFP)

Katso Mikko Ritan juttu:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.