Friteeratut jättikatkaravut ja tomaatti-chilikeitto

Friteeratut jättikatkaravut

  • 12 kuorellista jättikatkarapua
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl maissijauhoja
  • ½ dl leivinjauhetta
  • 3 dl kivennäisvettä
  • suolaa
  • öljyä friteeraamiseen

Sekoita frityyritaikinan kaikki aineet keskenään. Anna levähtää hetki.

Poista ravuista päät ja kuori. Poista pyrstö ja kuori. Tee viilto selkäpuolelle ja poista peräsuoli. Kuivaa ravut paperin avulla. Lisää suola.

Kasta ravut vehnäjauhoon ja sen jälkeen frityyritaikinaan (taikina tarttuu pintaan paremmin kun pinnassa on vehnäjauhokerros).

Paista 160-170°c:ssa öljyssä n. 1-2 minuuttia. Nosta ravut öljystä paperin päälle, jotta liika öljy valuu pois. Lisää suola pinnalle.

Tomaatti-chilikeitto

  • 1 punainen paprika
  • jättikatkaravun kuoret
  • 1 chili
  • 2 salottisipulia
  • 2 dl tomaattimurskaa
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 5 dl kanalientä
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 3 oksaa timjamia
  • suolaa

Poista chilistä kanta. Halkaise ja poista siemenet sekä valkoinen osa.

Pilko sipuli ja paprika. Murskaa valkosipulin kynnet. Freesaa chili. Lisää sipulit, paprika ja timjami. Hauduta hetki. Lisää ravun kuoret kun muut ainekset ovat pehmenneet. Lisää valkosipulit. Lisää tomaattimurska. Lisää kanaliemi ja valkoviini.

Kiehauta ja kuori vaahto. Keitä n. 20 minuuttia. Paseeraa keitto siivilän läpi.

Poista viimeisenä siivilän pohjasta kasvisten liha. Kiehauta uudestaan.

Lisää suola ja viimeisenä oliiviöljy. Kuohkeuta lopuksi sauvasekoittimella.

Lue myös:

    Uusimmat