Mainos

Forssan poliisi muuttaa pois hometalosta

Forssan poliisilaitos muuttaa pois hometalosta. Asia sai sinetin viime viikolla, kun Hämeen työsuojelupiiri asetti poliisin Rajakadulla sijaitsevia toimitiloja käyttökieltoon sakon uhalla.

Poliisissa kielto otettiin vastaan huojentunein mielin. Homeongelma on ollut tiedossa ja henkilöstö oireillut jo vuosia. Osa laitoksen henkilökunnasta siirtyi jo vuonna 2006 toisiin tiloihin terveyssyistä. Forssan poliisi on jo vuosia vaatinut uusia tiloja tai vanhojen peruskorjausta.

- Olemme tyytyväisiä poliisin puolella. Jospa rahoitukseen saataisiin nyt vauhtia, sanoi vt. poliisipäällikkö Raimo Nurmijoki Forssan kihlakunnan poliisilaitokselta.

Työsuojelupiiri asetti käyttökiellon rikkomisesta 10 000 euron uhkasakon, ellei tiloja ole korjattu toukokuun alkuun mennessä. Käyttökielto koskee poliisilaitoksen kellarin ja 1. kerroksen työtiloja, joissa on muun muassa arkistoja, kenttähenkilökunnan taukotiloja sekä rikostutkijoiden työhuoneita.

- Siihen mennessä ei ehditä millään korjata, kosteusvauriot ovat niin suuret, Nurmijoki sanoo.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että laitos muuttaa uusiin tiloihin viimeistään vappuna. Poliisipäällikön mukaan laitos vuokraa uudet tilat kaupungin keskustasta vanhasta virastotalosta, jonka omistaa Senaatti Kiinteistöt. Talossa pitää kuitenkin vielä tehdä remonttia ja muutostöitä, ennen kuin se soveltuu poliisilaitoksen toimitiloiksi.

Forssan poliisi työllistää noin 50 henkeä. Putkia Kartanonkadun virastotaloon ei mahdu. Putka-asiakkaat kuljetettaneen jatkossa 60 kilometrin päähän Hämeenlinnaan, poliisipäällikkö kertoo.

(MTV3-STT)

Lue myös 45 minuuttia -ohjelman juttu: Tuhansille astma homepäiväkodeista

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.