Fitness-tähti Maikku Hiljanen: Näin nainen saa lihaksia vartaloonsa

Oma kuntovalmentaja, tiukka treeni ja monipuolinen ruokavalio takaavat, että nainenkin voi saada lihaksia vartaloonsa, fitness-tähti Maikku Hiljanen neuvoo. Saliharjoittelu sopii myös painonpudottajalle.

Fitness-tähti Maikku Hiljanen sanoo, että salilla käyminen on kehon muokkaukseen ehdottomasti paras keino. Salitreeni sopii myös laihduttajalle, jolle paljon kaloreita polttavat lajit, kuten juokseminen, eivät niveliä rasittavan kuormituksen vuoksi välttämättä sovi. Hiljasen mukaan painonpudotukseen on olemassa erilaisia metodeja. Kapeammasta vyötäröstä haaveilevan kannattaa kokeilla vaikkapa kuntopiirityylistä harjoittelua.

– Kuntopiiriharjoittelussa sarjat ovat pidempiä. Treenaaminen parantaa silloin erityisesti lihaskestävyyttä, Hiljanen kertoo.

Jos treenaajan tavoitteena on lihasten kasvattaminen, painojen lisäksi erityisesti proteiinien osuutta ruokavaliossa kannattaa lisätä.

– Proteiineja tulee olla joka aterialla. Jotkut menevät kuitenkin liiallisuuksiin ja syövät liikaa proteiinia. Kannattaa muistaa, että lihakset tarvitsevat sekä hiilihydraattia että proteiinia kasvaakseen.

Muista myös rasvat

Hiljanen suosittelee lihaksia kasvattavalle mahdollisimman tasapainoista ruokavaliota. Nainen itse suosii aamiaisella kaurapuuroa, jonka lisäksi hän nauttii esimerkiksi raejuustoa, maitorahkaa tai munanvalkuaista. Aamiaisen kruunaa marja- tai mehukeitto.

– Välipalana voi nauttia proteiinijuomaa sekä hedelmän. Lounaalla ja päivällisellä kannattaa syödä vähärasvaista lihaa tai kalaa, riisiä sekä kasviksia. Erityisesti vihreät kasvikset ovat hyviä, sillä ne edesauttavat proteiinin imeytymistä, Hiljanen kertoo.

Treenaajan kannattaa syödä 5-6 kertaa päivässä. Hyviä proteiinipitoisia välipaloja ovat esimerkiksi cashewpähkinät. Treenin jälkeen palautusjuomana voi nauttia urheilijoille tarkoitetun palautusjuoman.

– Yleinen virhe on, että treenaaja ei syö rasvaa ollenkaan. Hyviä rasvoja pitää nauttia. Itse syön iltapalalla lesitiinirakeita, joista saa paljon hyviä rasvoja, Hiljanen sanoo.

Hiljanen on itse hyvä esimerkki siitä, kuinka keho voi muuttua ruokavaliota ja treeniä muuttamalla huikeasti. Sirkus- ja maratontaustalta fitness-kisojen voittajaksi yltänyt Hiljanen oli vielä vuonna 2009 langanlaiha juoksija, jonka muodonmuutos lihaksikkaaksi kaunottareksi on ollut huikea.

– Olen löytänyt lajini, Hiljanen sanoo tyytyväisenä.

Lue myös:

AVA, Maarit Rasi

Kuva: Tapani Moisala

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja