Finnmatkat lopettaa norsusafarit: Eettisyys matkailun nouseva trendi

Eettinen matkailu on matkailualan nouseva trendi, johon myös matkanjärjestäjät haluavat panostaa.

Finnmatkat ilmoitti mikroblogipalvelu Twitterissä lopettavansa kaikki norsusafarit ja norsushowt asteittain tulevan talven aikana. Syyt päätöksen takana ovat puhtaasti eettisiä.

– Se tapa, jolla norsuja kohdellaan, ja saadaan ne esimerkiksi liikkumaan eteenpäin tai tekemään temppuja, ei ole eläimille hyväksi, kertoo Finnmatkojen viestintäpäällikkö Julia Melnik.

Melnikin mukaan Finnmatkoilla oli jo pitkään pohdittu sitä, että safareiden tilalle haluttaisiin tuoda eläinystävällisempiä vaihtoehtoja. Jatkossakin kohteissa tulee olemaan mahdollisuus tutustua esimerkiksi norsujen elämään, mutta vanhasta poikkeavalla tavalla.

– Sen sijaan, että aiheutettaisiin eläimelle kipua, voitaisiin seurata niiden eloa omassa ympäristössään.

Muutos koskee kaikkia Finnmatkojen emoyhtiön TUI Groupin pohjoismaisia matkanjärjestäjiä. Norsusafareita on järjestetty erityisesti Thaimaan lomakohteissa.

– On tärkeää tuoda safarien tilalle jotain muuta, sillä erilaiset retket ovat tärkeä elinkeino paikallisille. Ihan yhdessä yössä yhteistyö ei voi loppua, Melnik sanoo.

Twitterissä julkaistu viesti keräsi nopeasti useita kiitteleviä kommentteja. Melnikin mukaan päätös on yleisestikin otettu erittäin hyvin vastaan.

– Erityisesti eläinten kanssa läheisesti työtä tekevät ja bloggaajat ovat olleet todella tyytyväisiä.

Eettinen matkailu on matkailualalla nouseva trendi.

– Ihmiset ovat hyvin tietoisia eläinten oikeuksista, paikallisten palkkatasosta, hotellien kierrätyksestä ja ihan myös siitä, että minne matkustetaan ja millä lennetään. Eettisyys on tärkeä osa matkailua, Melnik sanoo. 

Lue myös:

    Uusimmat