Finnairilla työskentelevän Sannan parhaat vinkit pitkälle lennolle – muista ainakin nämä kaksi kikkaa

Näin teet lentomatkustamisesta mukavampaa – ilman näitä tuotteita liki joka maassa vieraillut Anna-Katri ei matkusta 6:24
KATSO MYÖS: Näin teet lentomatkustamisesta mukavampaa – ilman näitä tuotteita liki joka maassa vieraillut Anna-Katri ei matkusta!

Pitkällä lennolla istuminen turvottaa, ja ylle kannattaakin valita mukavat vaatteet. Työkseen lentävä Sanna pitää myös käsimatkatavaroissaan aina muistikirjaa ja kynää!

Lento Helsingistä Bangkokiin kestää 11 tuntia 40 minuuttia. Torontoon köröttelee 15 tuntia, mahdollisesti 18 tuntia. Helsinki-Melbourne? Huimat 22 tuntia matkantekoa! 

Kaukomaille mielivällä on edessään pitkä aika lentokoneessa. Kysyimme työkseen lentävältä Finnairin chief purser Sanna Moisiolta, miten hän varustautuisi pitkään matkaan!

Pukeudu rennosti: "Lennolle voi vaihtaa asua"

Moisio aloittaisi pitkälle lennolle valmistautumisen vaatteista. Moni haluaa pukeutua matkapäivänäkin siististi, mutta koneeseen kannattaisi harkita mukavia vaatteita.

– Lennolle voi vaihtaa asua, eli terminaalissa voi olla vielä erilaiset vaatteet, jotka sitten vaihtaa. Tärkeää olisi, ettei vaate varsinkaan vatsasta purista. Koneessa on paineistus, joka yleensä aiheuttaa vähän turvotusta, Moisio kuvaa.

Pitkällä lennolla myös istuminen turvottaa ja tekee olosta väsähtäneen ja tukalan. Siksi Moisio liikkuisi säännöllisin väliajoin. Koneen käytävillä on aivan sallittua hetken aikaa kävellä, jumpata pienesti tai muuten oleilla.

– Kannattaa välillä käydä mahdollisuuksien mukaan kävelemässä. Kun käy vessassa, jää vähäksi aika jaloittelemaan, pyörittelee nilkkoja, oikaisee selkää. Sekin auttaa, kun verenkierto lähtee pumppaamaan, ei ole niin tukala olo. Pukeutuminen ja nesteytys ovat kaksi tosi hyvää juttua, sekä se, että välillä käy liikkumassa.

Nesteiden juominen pitkällä lennolla auttaa myös palautumaan matkasta.

– Juo mahdollisimman paljon alkoholittomia nesteitä. Vesihän on juomana paras, sen nauttiminen kannattaa aloittaa jo ennen lentoa. Ei kannata pelätä sitä, että täytyy juosta vessassa. Kun juo paljon, olo ei ole niin tunkkainen. Lentokoneessa on muutenkin kuiva ilma ja kroppa kaipaa vettä.

Iso huivi tuuraa vilttiä: "Matkalla muutenkin monikäyttöinen"

Joissakin koneissa matkustajille tarjotaan huopia, mutta kaikilla lentoyhtiöillä niitä ei ole. Moisio pakkaisikin varmuuden vuoksi käsimatkatavaroihin ison huivin.

– Se on matkalla muutenkin monikäyttöinen. Vaikka pyrimme optimoimaan lämpötilan koneessa, se voi olla jollekin liian kuuma, liian kylmä. Matkustamoa ei myöskään haluta lämmittää liikaa, koska se voi aiheuttaa joillekin huonoa oloa, jos happi ei kulje tarpeeksi, Moisio kuvailee.

Niskatyyny takaa mukavammat unet; silmille voi laittaa unimaskin.

– Nykyään matkalaisilla on aika kivasti vastamelukuulokkeita. Niillä saa luotua oman rauhan lennolla. Lennoilla yleensä on hyvät viihdejärjestelmät, mutta mukana voi olla omia lempijuttuja, kirjoja, lehtiä, muuta. Aika menee mukavammin, Moisio vinkkaa.

Laukussa aina myös muistikirja

Koneessa voi olla netti, mutta se ei yhtiöstä tai lennosta riippuen välttämättä ole nopeimmasta päästä. Osa matkustajista nauttii tietoisesti netittömyydestä.

– Toiset kokevat sen rentouttavaksikin, nykyään ollaan kuitenkin koko ajan netissä. Koneessa on aikaa omille ajatuksille ja itselle. Ikkunapaikalta on ihanat maisematkin katsella ja antaa ajatuksen juosta, Moisio kuvaa.

Hän itse pitää käsimatkatavaroissa aina myös muistikirjaa ja kynää.

– Mieleen voi tulla uudenlaisia juttuja, kun ei ole niin alttiina ulkomaailmalle. Mieli lähtee tuomaan pintaan uusia ajatuksia ja ideoita. On kiva rentoutumistapa kirjoitella omia ajatuksia ylös. 

Katso myös: Naisen lomaideasta tuli hitti – tällä majoitusniksillä voi säästää rahaa

Naisen lomaideasta tuli hitti – tällä majoitusniksillä voi säästää rahaa 1:44
Bostonilainen Grace Gagnon pääsi 2021 lomalle, jonka asumiskustannukset olivat todella edulliset.

Lue myös:

    Uusimmat