Mainos

Financial Times: Nokia arvoltaan maailman yhdeksänneksi suurin yritys

Talouslehti Financial Timesin tänään julkistamalla listalla Nokia on arvoltaan maailman yhdeksänneksi ja Euroopan toiseksi suurin yritys. Financial Timesin listaa säännöllisesti markkina-arvoltaan maailman 500 suurinta yritystä. Suomalaisia yrityksiä mahtui listalle nyt neljä. Sonera nousi listalle ja arvostettiin sijalle 114. Myös metsäyhtiöt Stora-Enso sekä UPM-Kymmene löytyvät sijoilta 420 ja 475.

Nokian logo

Edellisen kerran lista julkaistiin vuoden 1998 syyskuussa. Silloin Nokia oli sijalla 62. Uudessa listassa yrityksien markkina-arvot on laskettu tammikuun 4. päivän osakekurssien mukaan. Nokian arvoksi laskettiin 208 miljardia dollaria, Soneran sen sijaan 47 miljardia dollaria.

Tammikuun jälkeen osakekurssien heilahtelu on sekoittanut pakan. Huhtikuun 24. päivän osakekursseilla laskettuna Nokia yltäisi sijalle 9. Tällöin ykköseksi kiilaisi General Electric ja tammikuun arvokkain yritys Microsoft päätyisi neljänneksi.

Maailman 500 arvokkaimmasta yrityksestä noin puolet oli Yhdysvalloista ja lähes kolmannes Euroopasta. Yrityksiä voidaan laittaa koon mukaan järjestykseen useammalla eri tavalla. Kun suuruutta mitataan liikevaihdolla, Nokia on Euroopan yrityksistä sijalla 69.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.