Fiksu vinkki: Tuo peileillä valoa sisustukseen!

Kun lisäät huoneeseen peilin, saat lähes yhtä paljon lisävaloa kuin lisäämällä ikkunan. Peilit luovat myös illuusion todellista suuremmasta tilasta.

Jos seinät meinaavat kaatua päälle kodissasi, on aika luoda uutta tilan tuntua. Vaaleat värit tuovat kotiisi avaruutta, mutta peilit toimivat vielä tehokkaammin. Peilin asettelulla on myös mahdollista vaikuttaa siihen, mihin suuntaan huonetta haluaa laajentaa.

– Vaakaan asetettu peili tuo huoneeseen leveyttä, kun taas pystysuuntaan asetettu peili tuo korkeutta, vinkkaa sisustussuunnittelija Anne Tarkiainen.

Yhdessä hyvän valaistussuunnittelun kanssa peili tuo kotiisi ennennäkemätöntä valoisuutta.

– Jos peilin tehtävä on toimia valonlähteenä, tulisi sen olla mahdollisimman suuri tilan koon kuitenkin huomioon ottaen. Yksi iso peili riittää, muuten huoneesta tulee peilisali, sanoo Tarkiainen.

Peilit saavat näkyä

Peilejä voi käyttää luovasti. Esimerkiksi muutaman kylpyhuoneen kaakelin korvaaminen peileillä voi olla kiinnostava yksityiskohta kodissasi. Keittiön peilit ovat myös kasvattaneet suosiotaan. Niitä voi asettaa oviin tai keittiönkaappien ja tiskipöydän väliin jäävään tilaan.

Peili saa Tarkiaisen mukaan näkyä sisustuksessa.

– Peilin voi asettaa vaikka piirongin päälle tai nojaamaan lipastoon. Älä kuitenkaan laita kahta peiliä vastakkain tai kuva lähtee kiertämään.

Kolme tapaa sisustaa peileillä:

1. Tee peileistä taidetta

Tarvitset muutaman peilin. Laita ne seinälle muodostelmaan. Parhaalta näyttää, jos peilit ovat samanmuotoisia, mutta erikokoisia. Halutessasi voit kehystää peilit. Näin korvaat kuvakollaasin.

2. Korista takkaa

Jos takkasi seisoo vailla käyttöä, laita peili tulisijan sisään. Musta aukko on poissa.

3. Tee peilistä pöytäkoriste

Jos sinulla on suuri ruokapöytä, voit laittaa sen keskelle peilin. Voit jättää peilin paljaaksi, tai laittaa sen päälle kukkia tai kynttilöitä.

Maaret Tiensuu/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat