Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Fetapiirakka nokkosella tai pinaatilla

Fetapiirakka nokkosella tai pinaatilla
Fetapiirakka nokkosella tai pinaatilla
Julkaistu 19.05.2011 08:24(Päivitetty 23.05.2011 14:25)

Poimi pihalta maukkaita nokkosia mehevän piirakan täytteeksi. Värikkään koristelun saat aikaan retiisiviipaileilla. Nokkosten sijaan voit käyttää myös pinaattia.

Käytä piirakan pohjana pakasteena myytävää Myllyn Paras Pyöreää Piirakkataikinaa, joka on rypsiöljyllä leivottu pyöreään muotoon. Taikina on siis helppo painella pyöreään vuokaan eikä vuokaa tarvitse erikseen voidella.

Piirakkaa on myös helppo leikata ja se irtoaa hyvin vuoasta

Katso video piirakan tekemisestä

n. 28 cm:n pyöreä piirakkavuoka
1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, suolainen (380 g) tai Ruistaikina (500 g)

Täyte:
1l nuoria nokkosia tai pinaatin lehtiä -> n. 150 g ryöpättynä
1 kevätsipuli varsineen tai n. 10 cm purjosipulia
200 g feta-, salaatti tai muuta vastaavaa juustoa kuutioina (kevytkin käy)
2 munaa
2 dl ranskankermaa
⅓ tl valko- tai mustapippuria
(kirveliä)


nippu retiisejä

Ota taikina sulamaan.

Paista pannulla sipuli ja ryöpätyt nokkoset tai pinaatit.

Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Levitä päälle nokkos-sipuliseos ja fetakuutiot.

Sekoita munat ja kerma, mausta. Kaada seos vuokaan. Leikkaa retiisit ohuiksi viipaleiksi pestyine punaisine kuorineen. Laita piirakan päälle kauniisti.

Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 35–40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

Vinkki: Kokeile mozzarellaa tai muuta juustoa fetan tilalle.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Kuitulisiin liittyy harhakäsitys – Hanna Partanen muistuttaa: "Ei todellakaan valitettavasti niin ole"Työpaikka, parisuhde ja terveys – Juho-Pekka menetti kaiken lyhyessä ajassaInhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroonYleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättääTekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 08:41
    Ravitsemus

    Kuitulisiin liittyy harhakäsitys – Hanna Partanen muistuttaa: "Ei todellakaan valitettavasti niin ole"

  • 06:37
    Asian ytimessä.doc

    Työpaikka, parisuhde ja terveys – Juho-Pekka menetti kaiken lyhyessä ajassa

  • Eilen19:08
    Silmäsairaudet

    Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroon

  • Eilen18:15
    Kuohuviini

    Yleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"

  • Eilen17:15
    Juomat

    Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättää