Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Fetapiirakka nokkosella tai pinaatilla

Fetapiirakka nokkosella tai pinaatilla
Fetapiirakka nokkosella tai pinaatilla
Julkaistu 19.05.2011 08:24(Päivitetty 23.05.2011 14:25)

Poimi pihalta maukkaita nokkosia mehevän piirakan täytteeksi. Värikkään koristelun saat aikaan retiisiviipaileilla. Nokkosten sijaan voit käyttää myös pinaattia.

Käytä piirakan pohjana pakasteena myytävää Myllyn Paras Pyöreää Piirakkataikinaa, joka on rypsiöljyllä leivottu pyöreään muotoon. Taikina on siis helppo painella pyöreään vuokaan eikä vuokaa tarvitse erikseen voidella.

Piirakkaa on myös helppo leikata ja se irtoaa hyvin vuoasta

Katso video piirakan tekemisestä

n. 28 cm:n pyöreä piirakkavuoka
1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, suolainen (380 g) tai Ruistaikina (500 g)

Täyte:
1l nuoria nokkosia tai pinaatin lehtiä -> n. 150 g ryöpättynä
1 kevätsipuli varsineen tai n. 10 cm purjosipulia
200 g feta-, salaatti tai muuta vastaavaa juustoa kuutioina (kevytkin käy)
2 munaa
2 dl ranskankermaa
⅓ tl valko- tai mustapippuria
(kirveliä)


nippu retiisejä

Ota taikina sulamaan.

Paista pannulla sipuli ja ryöpätyt nokkoset tai pinaatit.

Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Levitä päälle nokkos-sipuliseos ja fetakuutiot.

Sekoita munat ja kerma, mausta. Kaada seos vuokaan. Leikkaa retiisit ohuiksi viipaleiksi pestyine punaisine kuorineen. Laita piirakan päälle kauniisti.

Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 35–40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

Vinkki: Kokeile mozzarellaa tai muuta juustoa fetan tilalle.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Uusi hoitomuoto tuhoaa syövän LED-valolla: "Läpimurto"Munasolut vastustavat biologista kelloa luultua paremmin – uutta tietoa siittiöiden vanhenemisestaKumpaan suuntaan kelloja siirretään? Ota simppeli muistisääntö avuksiAjankohdalla on väliä – teetkö sinäkin tämän seksimokan?Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2025: Tässä ovat uudet Suomen mestarit!Näitä juustoja suomalaiset nyt himoitsevat – nappaa vinkit täydelliseen juustolautaseen
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 09:01
    Syöpä

    Uusi hoitomuoto tuhoaa syövän LED-valolla: "Läpimurto"

  • 08:30
    Perhesuunnittelu

    Munasolut vastustavat biologista kelloa luultua paremmin – uutta tietoa siittiöiden vanhenemisesta

  • 07:00
    Kellojen siirto

    Kumpaan suuntaan kelloja siirretään? Ota simppeli muistisääntö avuksi

  • Eilen20:30
    Lifestyle

    Ajankohdalla on väliä – teetkö sinäkin tämän seksimokan?

  • Eilen18:26
    Ruoka

    Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2025: Tässä ovat uudet Suomen mestarit!