Ferrarin sisäpiiristä kantautui herkullinen näkemys – päädytäänkö Maranellossa sittenkin Valtteri Bottakseen?

Ferrari vahvisti tiistaina, että saksalaiskuski Sebastian Vettel jättää tallin kauden 2020 päätteeksi. Jo ennen tätä eri medioissa oli pyöritelty spekulaatioita siitä, kuka voisi korvata Vettelin. Nyt pöytään lyötiin suomalaisittain herkullinen nimi.

Tiistain iso uutinen tiesi sitä, että F1-markkinoilla riittää nyt melkoista kuhinaa.

Aiemmin Vettelin paikalle oli viety tällä hetkellä Renaultilla ajavaa Daniel Ricciardoa ja McLarenin Carlos Sainzia.

Myös Ferrarin kuljettajaohjelmaan kuuluvaa Antonio Giovinazzia (Alfa Romeo) on pidetty yhtenä ehdokkaana.

Vettel-uutisen jälkeen Italiasta kajahti varsin mielenkiintoisella tavalla.

Ferrarin sisäpiiriin kuuluva toimittaja Leo Turrini mainitsi blogikirjoituksensa yhteydessä, että ”kannattaa pitää silmällä Bottasta”.

– Kautta 2021 ajatellen Sainz on yleisessä suosiossa. Ricciardo on vaikeampi tapaus. Giovinazzin lisäksi esille nousee myös Valtteri Bottas, Turrini kirjoitti.

Turrini on ollut perillä Ferrariin liittyvistä käänteistä jo pidemmän aikaa. Hän oli muun muassa ensimmäinen, joka kertoi Kimi Räikkösen jättävän Ferrarin kauden 2018 päätteeksi.

Bottaksen Ferrari-hyppäys ei olisi mitenkään täysin mahdoton skenaario, sillä suomalaiskuskin nykyinen Mercedes-sopimus päättyy tämän kauden jälkeen.

Yleisesti ottaen monet ovat uskoneet, että Bottas jatkaisi Mercedeksellä.

Suomalaiskuskin eduksi voidaan laskea parantuneen vauhdin lisäksi niin sanottu "harmittomuus". Mercedeksen tähtikuski Lewis Hamilton on kehunut moneen eri otteeseen sitä, miten hyvin hän tulee toimeen rauhallisen suomalaiskuskin kanssa.

Viime kaudella Bottas kävi pitkän pätkän ajan mestaruustaistoa Hamiltonia vastaan. Ennen kesätaukoa Hamilton repi kuitenkin eron, jota Bottas ei enää saanut kiinni.

Lue myös:

    Uusimmat