Ferrarin eriävä rengastaktiikka tuo mielenkiintoisen lisämausteen kilpailuun – "Se on kortti, jolla pelaamme"

Ferrari yllätti monet aika-ajojen toisessa osiossa laittamalla pehmeämmät renkaat kuljettajiensa autoihin. Erilainen rengastaktiikka tuo oman mausteensa sunnuntaiseen kilpailuun.

Ferrari-kuljettajat Charles Leclerc ja Sebastian Vettel olivat kärkitallien ainoat kuljettajat, jotka ajoivat toisessa osiossa pehmeillä renkailla. Se tarkoittaa sitä, että Ferrari-kaksikko lähtee sunnuntaiseen kilpailuun pehmeillä renkailla, kun Mercedeksen ja Red Bullin molemmat kuljettajat valitsivat medium-renkaat.

Leclerc lähtee kilpailuun kolmannesta lähtöruudusta heti Mercedes-kaksikon takaa. Sebastian Vettel puolestaan aloittaa kilpailunsa vasta kuudennesta lähtöruudusta. Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotton mukaan yllättävä rengasvalinta oli tarkkaan mietitty päätös.

– Teimme erilaisen rengasvalinnan ja se on kortti, jolla pelaamme. Toiveenamme on ajaa pitkä stintti. Kilpailussa voi tapahtua mitä tahansa, Binotto toteaa Gazzetta dello Sportin mukaan.

Red Bullin Max Verstappen ja Pierre Gasly starttaavat sunnuntain kisaan Ferrari-kuljettajien välistä, joten myös Red Bullin tallipomo Christian Horner pani merkille Ferrarin erilaisen rengastaktiikan.

– Se on erilainen, mutta se maustaa asioita huomenna, Horner kommentoi Ferrarin rengastaktiikkaa Sky Sportsille. 

Lue myös:

    Uusimmat