F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Fernando Alonsoa viedään takaisin F1-kuskiksi – tallipomo heitti mielenkiintoisen kommentin

6:15
Fernando Alonso listasi uransa huippuhetket vuonna 2018.

F1-huhumylly kuumeni, kun Cadena SER uutisoi toimittaja José Antonio Ponsetin väitteen, jonka mukaan Fernando Alonso ja Renault olisivat tehneet kuljettajasopimuksen, joka julkistettaisiin lähiaikoina. Renault’n tallipäällikkö Cyril Abiteboul on nyt esittänyt tallin aikeista mielenkiintoisia lausuntoja.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Kauden avaava Itävallan GP suorana 3.-5.7.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Itävallan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Renault’lla vapautuu Esteban Oconin rinnalle paikka, kun Daniel Ricciardo siirtyy tämän kauden jälkeen McLarenille. Abiteboul on ollut pettynyt siihen, ettei Ricciardolla ollut uskoa tallin ponnisteluihin palata kärkikahinoihin. Abiteboulin mukaan Renault etsiikin sitoutunutta kuljettajaa.

– Me tarvitsemme ensin kuljettajan jokaiseen autoon. Me tarvitsemme nopean kuskin, me tarvitsemme lahjakkaan kuskin ja me tarvitsemme kuskin, joka ymmärtää ja omaksuu Renault’n projektin, Abiteboul sanoi Motorsport Weekin mukaan.

– Me tarvitsemme jonkun, joka kykenee ymmärtämään kaiken tuon, ja arvon, yrityksen sekä moraalin työlle, jota teemme.

Abiteboul tarkensi, että hän ei tarkoita, etteikö Ricciardo olisi ymmärtänyt noita asioita. Hän korosti puhuvansa tulevaisuudesta.

Vaikka Abiteboul ei mennyt siihen, millaisia nimiä Renault’n korvaajaehdokkaiden listalla on, hän heitti kiintoisan kommentin.

– Puhumme muutamille nimille. Joillekin isoille nimille, joillekin vähemmän tunnetuille nimille.

Kaksi maailmanmestaruutta aikanaan Renault'lla voittanut Alonso on itse kiistänyt väitteet siitä, että Renault-sopimus olisi tehty. Abiteboulin sanoista on myös ymmärrettävissä, ettei kontrahtia olla sorvattu.

– Otamme aikamme ja varmistamme, että on hyvä linja sen välillä, mitä me olemme ja mitä kuka tahansa kuljettaja katsoo saavansa meidän kaltaisessa tiimissä.

Renault-spekulaatioissa ovat olleet Alonson ohella etenkin Ferrarin tämän kauden jälkeen jättävä Sebastian Vettel ja Mercedeksen Valtteri Bottas, jonka nykyinen sopimus umpeutuu tähän kauteen mutta jolla on tosin tallipäällikkö Toto Wolffin tuoreiden kommenttien perusteella hyvät mahdollisuudet jatkaa tiimissä.

Yhtenä vaihtoehtona on myös väläytelty Renault’n juniorikuljettajaohjelmaan kuuluvaa Guanyu Zhouta. 21-vuotias kiinalainen toimii Renault’n testikuljettajana ja kilpailee tällä kaudella F2-sarjassa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja