Fernando Alonso otettaisiin avosylin vastaan – "Olen todella iloinen, jos hän pystyy palaamaan"

Esteban Ocon olisi erittäin tyytyväinen, jos hän saisi ensi F1-kaudeksi vierelleen kaksinkertaisen maailmanmestarin Fernando Alonson. Espanjalaiskuljettajaa ollaan huhuiltu viime aikoina takaisin Renault'n rattiin.

Renault'lle täksi kaudeksi siirtynyt Ocon saa itselleen uuden tallikaverin ensi vuonna. 23-vuotiaan kuljettajan nykyinen aisapari Daniel Ricciardo ilmoitti toukokuussa siirtyvänsä kauden 2020 jälkeen McLarenille kaksivuotisella sopimuksella.

Ranskalaistalli on siitä lähtien kaavaillut korvaajaa Ricciardolle, ja tuoreimpien huhujen mukaan Alonso saatetaan nähdä Renault'n haalareissa.

Espanjalaiskuljettaja voitti kummankin maailmanmestaruutensa Renault'n kuljettajana, mutta vuonna 2018 hän jätti formulamaailman taakseen vietettyään neljä tukalaa vuotta McLarenilla.

– Minulla on erittäin hyvä suhde Fernandon kanssa. Ainut tekemäni kypärän vaihto on tapahtunut hänen kanssaan, Ocon kertoi motorsport.comille kysyttäessä hänen ajatuksistaan siirtohuhuja kohtaan.

– Se, mikä sai minut rakastumaan tähän lajiin, olivat Alonson taistelut sekä Michael Schumacher.

– En tiedä aikooko hän siirtyä tänne vai ei, mutta olen todella iloinen, jos hän pystyy palaamaan, Ocon päätti.

Renault on painottanut, ettei se aio tehdä pikaista päätöstä Ricciardon korvaajan suhteen. .

Kuskimarkkinoille on vapautumassa Alonson lisäksi Ferrarin jättävä Sebastian Vettel. Renault'n akatemian F2-lupaukset Guanyu Zhou ja Christian Lundgaard ovat myös vaihtoehtoja tyhjäksi jäävälle istuimelle.

Lue myös:

    Uusimmat