Fenkoli-perunakeittoa ja pashan viimeistely

fenkolikeitto

Fenkoli-perunakeittoa

  • 3 fenkolia
  • 2 peruna
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 l kanalientä
  • 2 dl kermaa
  • maustepussi (esim. tähtianista, laakerinlehti, mustapippuria, timjamia)
  • suolaa
  • 2 rkl voita

Kuori sipulit ja peruna. Pilko kasvikset karkeasti. Kuullota kasvikset kattilassa tilkassa voita, lisää kanaliemi sekä maustepussi. Hauduta keittoa miedolla lämmöllä noin 35 minuuttia.Poista maustepussi ja lisää kerma. Soseuta keitto ja tarvittaessa siivilöi se, jotta fenkolista jääneet säikeet saadaan pois. Tarkista maku ja mausta lopuksi suolalla.

Kirsikkahilloke

  • 6 dl pakastekirsikoita (kivettömiä)
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 dl vettä
  • 1 tl vaniljasokeria
  • tuoretta minttua

Mittaa vesi ja sokeri kattilaan ja kiehauta. Lisää kirsikat ja hauduta hetki. Mausta tuoreella mintulla ja vaniljasokerilla.

Reseptit: Henri Alén / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat