FBI availee lukittuja iPhoneja nyt myös muille

FBI avasi onnistuneesti San Bernardinon tutkimuksiin liittyvän iPhonen ilman Applen apua. Nyt liittovaltion keskusrikospoliisi pääsee käyttämään uusia taitojaan myös muiden tahojen avustamisessa.

FBI yritti alkuvuoden puhutuimmassa tietoturvatapauksessa pakottaa Applen avaamaan San Bernardinon terrori-iskun tutkimuksiin liittyvän iPhonen. Apple kuitenkin taisteli päätöstä vastaan ja FBI mursi lopulta suojauksen muualta saamallaan menetelmällä.

Vastaava tietoturvaseinä on tullut vastaan Yhdysvaltojen Arkansasissa käytävissä murhatutkimuksissa. San Bernardino -puhelimen jälkimainingeissa syyttäjä Cody Hiland pyysi FBI:ltä apua Arkansasin murhaan liittyvän iPhone 6:n ja iPodin avaamisessa.

Los Angeles Timesin mukaan FBI on suostunut auttamaan syyttäjä Hilandia iOS-laitteiden avaamisessa. Murto saatetaan tehdä samalla menetelmällä kuin San Bernardinon tapauksessa, mutta varmistusta tälle ei olla saatu.

Itse asiassa moni seikka puhuu sen puolesta, että FBI aikoo tällä kertaa käyttää toisenlaisia keinoja. Ensinnäkin Arkansasin tapauksen iPhone 6 on uudempaa mallia kuin San Bernardino -tapauksen iPhone 5c, eli identtinen menetelmä ei välttämättä edes riitä. Lisäksi menetelmän hyödyntäminen rikostutkimuksessa saattaisi pakottaa sen yksityiskohtien paljastamisen osana oikeudenkäyntiä, minkä FBI saattaa haluta välttää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja