Facebook haluaa käyttäjiensä tili- ja korttimaksutiedot pankeilta, keskustelut jo aloitettu – tarkoitus laajentaa Messengerin ominaisuuksia

1:56

Facebook haluaa aloittaa yhteistyön pankkien kanssa laajentaakseen Messenger-viestipalvelun toimintoja, uutisoivat ulkomaalaiset mediat.

VIDEO: Valeuutiset leviävät ja niitä on hankala estää.

The Wall Street Journal paljasti eilen Facebookin suunnittelevan yhteistyötä yhdysvaltalaisten pankkien kanssa. Facebook on jo kysynyt useilta pankeilta pääsyä asiakkaiden taloudellisiin tietoihin, joihin lukeutuvat muun muassa korttitapahtumat sekä tilien saldot.

Facebookin haluaa WSJ:n raportin mukaan saada Messenger-viestipalveluun uusia toimintoja.

Viimeisen vuoden aikana Facebook on keskustellut ainakin Chase, Wells Fargo, Citigroup ja US Bancorp -pankkien kanssa yhteistyöstä. Yhden suuren pankin kerrotaan vetäytyneen neuvotteluista yksityisyydensuojahuolien takia.

Tarkoitus helpottaa yhteydenpitoa pankkiin

Facebookin edustaja selventää kuitenkin TechCrunhcille, että tarkoituksena ei ole rakentaa viestisovellukseen erillistä pankkiosiota eikä tietoja kerättäisi kohdennettuun mainontaan tai sisällön personoimiseen.

Sen sijaan Facebook Messengerin avulla käyttäjät voisivat olla yhteydessä pankkiensa chattirobotteihin tarkistaakseen tilinsä saldon, ilmoittaakseen huijauksista tai saadakseen apua asiakaspalvelusta.

Vastaavat palvelut ovat käytössä jo Citibankin asiakkaille Singaporessa.

Tarkoituksena olisikin tehdä Facebook Messengeristä kätevämpi ja monikäyttöisempi. Samanlaiseen tapaan kuin WhatsApp on uudistumassa, myös Facebook haluisi lisätä Messengerin käyttäjille mahdollisuuden saada pankkitilitietojaan, kuittejaan ja pakettilähetystietoja.

Lähteet: Cnet, TechCrunch

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja