F1:ssä kuohuu! Mercedeksen Toto Wolff latasi poikkeuksellisen tylyn kommentin Ferrari-pomolle

F1:ssä on ilmassa kipinöinnin merkkejä Mercedeksen ja alamaissa olleen Ferrarin välillä. Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff on nyt latonut suorasukaista tekstiä Ferrari-pomo Mattia Binottolle.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Kauden avaava Itävallan GP suorana 3.-5.7.
Su: Itävallan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Ferrarin vauhti oli tyystin kateissa lauantaina F1-kauden ensimmäisissä aika-ajoissa Itävallassa. Charles Leclerc riuhtoi itsensä seitsemänneksi, mutta Sebastian Vettel jäi peräti päätösosion ulkopuolelle 11:nneksi.

Puhe on monilta osin kohdistunut Ferrarin moottoriin. Sen sääntöjenvastaisuudesta nousi kysymyksiä viime kaudella, ja asia ratkottiin alkuvuodesta suljettujen ovien takana tallin ja Kansainvälisen autoliiton FIA:n keskinäisessä tapaamisessa. Huhujen mukaan FIA olisi tehnyt Ferrarin kanssa salaisen sopimuksen, jonka myötä innovaatiosta olisi luovuttu täksi kaudeksi.

Mercedeksen Toto Wolffilta udeltiin lehdistötilaisuudessa, oliko vain sattuma, että Ferrari ja sen asiakastiimit olivat nyt vaikeuksissa.

– En halua kommentoida tätä. Minusta tarpeeksi on jo sanottu, Wolff sanoi.

– En halua puhua Ferrarista. Kyse on enemmän siitä miten asiat on hoidettu.

Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto on selittänyt, että ongelmisa olisi moottorin sijaan kyse aerodynamiikasta. 

– Ferrari ei ole vähätellyt asiaa, vaan Mattia. En jaksa enää kuunnella sitä, Wolff puuskahti.

Mercedes-pomo teki jopa poikkeuksellisen tylyin sanoin selväksi ajatuksensa Binottosta.

– Haluaisin piristää kaikkia Ferrarilla, koska se on fantastinen yritys fantastisilla ihmisillä, mutta minulla ei ole mitään syytä piristää Mattiaa, Wolff latasi.

Wolff kuitenkin totesi, että Mercedes ja F1 hyötyisivät kilpailusta nopeampaa Ferraria vastaan. Wolffin mukaan mikään ei tekisi häntä onnellisemmaksi kuin jos sarjassa olisi kolmesta neljään kilpailukykyistä kärkitiimiä.

Mercedes on dominoinut tähän saakka Itävallan F1-viikonloppua. Lauantaina talli otti aika-ajoissa kaksi kärkisijaa järjestyksessä Valtteri Bottas ja Lewis Hamilton.

Lue myös:

    Uusimmat