F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

F1-lehdistökatsaus: Charles Leclerc tekemässä Sebastian Vettelistä ongelman Maranellossa – ”Kimi Räikkönen oli sopeutuva, monacolainen uran vaikein vastus”

4:49
Charles Leclerc hullaannutti italialaisyleisön Monzan palkintopallijuhlissa.

Ferrarin uuden aikakauden sankarikuskiksi noussut Charles Leclerc saa täysin varauksetonta ylistystä italialaiselta F1-lehdistöltä sunnuntaisen Monzan voittonsa jälkeen. Monacolaisen päättäväinen ajo antoi näytteen siitä, mitä tulevalla vuosikymmenellä on luvassa.

Leclerc hankki nimiinsä paalupaikan torsoksi jääneestä aika-ajosta eikä antanut Mercedes-kuskien Lewis Hamiltonin ja Valtteri Bottaksen yllättää itseään, vaikka kumpikin pääsi kokeilemaan Ferrari-nuorukaisen kanttia lopun ohitusyrityksissä.

Sen sijaan Sebastian Vettelin aika Ferrarilla näyttää olevan lopussa. Näin ainakin Italian media vahvasti uskoo. Kokosimme yhteen lehtien ja F1-toimittajien sanomisia sunnuntain Monzan kisasta.

Umberto Zapelloni, La Gazzetta dello Sport:

– Jotkut syntyvät kuljettajiksi, jotkut syntyvät mestareiksi ja jotkut syntyvät todellisiksi mestareiksi. Leclerc kuuluu jälkimmäiseen kategoriaan. Hän on kaunein lahja, mitä Ferrari voi 90-vuotissyntymäpäivänään saada. Ferrarin tasapaino on vaihtunut pysyvästi. Vettelin on vaikea kääntää sitä, mikä on tapahtumassa.

Luca Budel, Sport Mediaseti:

– Kuinka kauan Vettel voi kestää tätä uutta tilannetta? Hän, joka tuli Ferrarille aloittaakseen uuden aikakauden samaan tapaan kuin Michael Schumacher ja joka tänään on löytänyt itsensä alennettuna punaisten kakkoskuskiksi.

Franco Nugnes, Motorsport.com:

– Sebastian kärsii Leclercin nuoruuden rohkeudesta ja tällä hetkellä hänellä ei näytä olevan työkaluja vastata tämän ylitsevuotavaan ylivoimaan. Siinä missä Kimi Räikkönen oli tallikaverina sopeutuva, monacolainen on vaikein vastustaja, jonka hän on urallaan kohdannut.

(juttu jatkuu videon jälkeen)

1:17
Tästä Sebastian Vettelin karmeasta virheestä puhutaan nyt. Onko nelinkertaisen mestarin Ferrari-ura loppumaisillaan?

Leo Turrini, blogisti/Sky Sports Italia:

– ”Il Fenomeno” jälleen kerran! Se meillä on Ferrarilla. Hänen nimensä on Charles Leclerc. ”Carlettoa” voi häpeilemättä sanoa digiaikakauden ensimmäiseksi mestariksi. Hän toi F1:een (ja Ferrarille!) uuden maailman kulttuurin, todella tuoreiden sukupolvien voiman. Hän avasi ihmeiden kirjan. Ihmeiden, joista tulee pian standardi.

Giorgio Terruzzi, Corriere della Sera:

– Senna olisi ylpeä Charlesista. Hänessä on suuren mestarin elkeitä, niin itsekäs, että pystyy olemaan Vettelille tyly aika-ajossa ja varma siitä, että saa anteeksi kaikilta. Ayrton olisi ylpeä tästä pojasta, joka on niin herkkä, niin periksiantamaton. Ollaan kuitenkin rauhallisia Sebastian Vettelin kanssa eikä unohdeta, että hän on nelinkertainen maailmanmestari. Pysymme vakuuttuneina, että tämä on sairaus, joka voidaan parantaa.

Luigi Perna, La Gazzetta dello Sport:

– Se, että sanoo Sebastian Vettelin käyvän läpi herkkää vaihetta, on vähättelyä. Jos hänen jaakobinpaininsa ei pian muutu, Sebistä on tällaisena tulossa todennäköisesti ongelma Maranellossa.

Alberto Sabbatini, Autosprint:

– Tällä kertaa Hamiltonilla oli koko kisa aikaa yrittää ohittaa Leclercia. Nyt hän ei voi sanoa ”yksi kierros lisää”, kuten Spassa. Jos Hamiltonin kaltainen mastiffi ei pysty siihen, niin miten Bottas pystyisi hyökkäämään Leclercin kimppuun?

Alberto Antonini, Formula Passion:

– En edelleenkään usko, että ratin takana oleva mies voi ylittää ajamansa auton rajoja, mutta tällä kertaa monissa viikonlopun tilanteissa näin Charles täysin ylittävän tämän rajan. En rehellisesti sanottuna uskonut, että Hamilton voisi ohittaa numeron 16 ykkösshikaanissa. Ja jos Lewis eliminoi itsensä taistelusta, Bottaksen voittomahdollisuudet tuntuivat minusta pilvilinnalta – kaikella kunnioituksella Valtteria kohtaan.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja