F1-maailmanmestari: Sebastian Vettelin tilanteessa outoja piirteitä – tapahtuiko Ferrarin sisällä iso muutos?

Italian GP:n yhteydessä Ferrari-kuskien välillä nähtiin melkoinen skaala, kun Charles Leclerc ajoi voittoon ja Sebastian Vettel mokaili minkä kerkesi. Vettelin tilanne nousi nopeasti puheenaiheeksi eri F1-piireissä.

Saksalaiskuljettaja teki sangen ison virheen jo kisan alkuvaiheilla, kun hän pyörähti neljänneltä sijalta. Tämän jälkeen Vettel palasi radalle sääntöjen vastaisella tavalla, osuen Racingin Pointin Lance Strolliin.

Vettelin suoritukset ovat menneet melkoista vuoristorataa tämän kauden aikana. Tähtikuskia ei ole nähty tähtitasolla, vaan hän on sählännyt kisasta toiseen.

Koko tilanne hämmentää F1-maailmanmestari Nico Rosbergia.

– Vettel on minulle täysin selittämätön tapaus, Rosberg totesi Sky Sportsin lähetyksessä.

– Hän on nelinkertainen maailmanmestari, yksi parhaista kuskeista ja sitten hän tekee tuollaisia virheitä. Yhtäkkiä pyörähtää, ihan itsekseen ajaessa.

– Outoa, Rosberg sanoi, viitaten kokonaisuudessaan Vettelin tempauksiin ja suorituksiin.

Samaan aikaan Vettelin tallikaveri Leclerc lyö pöytään väkeviä näyttöjä. Monacolaiskuljettaja on voittanut kaksi edellistä kisaa.

Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto julisti jo kauden alla, että Vettel on Ferrarin ykköskuljettaja. Tuoreeltaan Leclercin suoritukset ovat olleet selvästi parempia. Rosbergin mielestä Ferrarin sisällä asetelmat ovat kääntyneet.

– Tämä on oltava todella synkkä hetki Vettelille. Hänen tallikaverista tuli juuri Ferrari-legenda ja hän on vienyt ykköskuskin aseman itselleen, aivan nokan edestä, Rosberg sanoi Vettelistä ja Leclercistä.

Vuoden 2016 F1-maailmanmestari Rosberg kuitenkin uskoo, että Vettel pystyy nousemaan jälleen huipulle heikompien vaiheiden jälkeen.

– Hän on yksi niistä, joilla on paljon itseluottamusta. Se auttaa hänet läpi tästä. F1:ssä eletään niin hetkessä. Ei tarvita kuin yksi kisa, joka sujuu vahvasti. Ei meidän kannata kirjoittaa häntä mitenkään pois, koska hän voi palata kärkitaisteluun hyvin piakkoin.

Lue myös:

    Uusimmat