F1-lehdistökatsaus: Alonso julistettiin jo mestariksi

Mestaruusjuhlat alkoivat häämöttää italialaislehdistön keskuudessa Ferrari-kuljettaja Fernando Alonson Saksan GP:n voiton jälkeen.

Alonso otti kauden puolivälissä 34 pisteen suuruisen MM-johdon.

- Nando maailmanmestari, italialainen Mediaset-kanava otsikoi rohkeasti nettisivuillaan.

- Kyseessä on erittäin harvinainen lahjakkuus, todellinen mestari.

- Alonso ei voittanut sunnuntaina vain kisaa. Hän löi MM-sarjaan erilleen, Mediaset arvioi Saksan GP:n voiton merkitystä.

Italialaislehti Gazzetta dello Sport näki myös Saksan GP:n voitossa alkusoittoa Alonson mestaruudelle.

- Nopea, taktisesti täydellinen, tappava joka kierroksella. Fernando Alonso teki kauden 2012 MM-sarjaan ehkä ratkaisevan käännekohdan juuri kauden käännekohdassa. Ferrarin häikäisevä riemuvoitto Hockenheimissa. Johdossa lähdöstä maaliin kisassa, joka oli kuin shakkipeli ensin Vetteliä ja sitten Buttonia vastaan.

Italialainen La Repubblica -lehti katsoo Alonson aseman olevan erityisen vahva, koska MM-sarjan lähin haastaja Mark Webber jäi Hockenheimilla ulos kärkisijoilta.

- Alonson kosto: espanjalainen, italialaisessa autossa, joka voittaa Saksassa. Alonso on ilmiö, jota ei voi millään tilastolla ymmärtää. Etenkään nyt, kun hänen Ferrarinsa on tullut vahvimmaksi autoksi. Alonson vahvuus laittaa paineiden alle Vettelin, jonka auto ei ole enää täydellinen. Jos Webber on Alonson vaarallisin vastustaja, voi espanjalainen nukkua viikon, sillä hänen kisansa oli täysin näkymätön.

Myös englantilainen Telegraph-lehti myönsi Alonson olleen omassa luokassaan.

- Tällä kertaa Fernando Alonso ei tarvinnut tallikaverin siirtymistä pois edestään. Tässä voitossa ei ollut mitään sopimatonta, Telegraph-lehti viittasi edelliseen Hockenheimin kisaan, jossa Felipe Massaa käskettiin päästämään Alonso edelleen.

- Ei hämminkiä, ei draamaa, pelkästään kylmänviileää ajamista mieheltä, joka kisa kisalta kiillottaa mainettaan tämän bisneksen parhaana, Telegraph jatkoi.

Espanjalainen Marca-lehti löysi myös tilastoista tukea Alonson mahtavuudelle. Espanjalaiskuski on saavuttanut 30-vuotiasta kuljettajista F1-historian toiseksi eniten voittoja 30 ykkössijallaan.

- Fernando, joka täyttää 31 ensi sunnuntaina Hungaroringillä, on ylittänyt lähes kaikki samanikäiset. Ainoastaan Michael Schumacher 35 voitolla ennen 31. ikävuotta on Fernandolta saavuttamatta, kun taas Sennalla oli 27 ja Prostilla sekä Mansellilla 21 voittoa tässä iässä, Marca ynnäili.

Englantilainen The Sun -lehti totesi Lewis Hamiltonin juhlakisan menneen mönkään.

- Siitä piti tulla Lewis Hamiltonin juhlapäivä hänen 100:nnessa grand prix'ssä - mutta hän joutuikin tyytymään auttamaan McLaren-tallikaveriaan Jenson Buttonia.

Saksalainen Bild-lehti tuskaili sitä, ettei Sebastian Vettel vieläkään onnistunut saavuttamaan puuttuvaa kotikisan voittoa.

- Taaskaan ei kotivoittoa Sebastian Vettelille! Saksalaisella maailmanmestarilla on kirous. Viidennessä esiintymisessään kotona menestystä ei tullut.

Alonson voitto Saksan maaperällä toi erityistä lohtua eurokriisin koettelemille maille, jotka ovat ajautuneen Saksan taloudellisen vallan alle. Italialainen Corriere dello Sport -lehti jopa omisti voiton ivallisesti Saksan liittokanslerille Angela Merkelille.

- Saksa on Euroopan talouden veturi, mutta Hockenheimin palkintopallilla soitettiin Italian ja Saksan kansallislaulut. Urheilu ja bisnes puhuvat eri kieliä, kun ottaa huomioon, että EM-jalkapallossa Italia päihitti Saksan ja kohtasi sitten finaalissa Espanjan.

Alonson nähdään tuovan lohtua myös Espanjan kriisiin.

- Alonsoon voi luottaa, AS-lehti vakuutti.

- Espanja tarvitsee kriisissä taistelijoita ja neroja.

Lue myös:

    Uusimmat