Kimi Räikkönen hehkuttaa estoitta uutta kuviotaan F1-sarjassa: ”Korvaamatonta”

Suomalaiskuski Kimi Räikkönen teki ison loikan F1-sarjan sisällä viime kauden jälkeen, kun hän jätti Ferrarin ja siirtyi Sauberille, nykynimeltään Alfa Romeolle. Loikan keskellä Räikkönen vaihtoi F1-jättiläisen riveistä sitkeän keskikastin taistelijan riveihin. Yksi asia herättää kuitenkin kovasti kiitosta Räikköseltä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Iso-Britannian GP suorana 12.-14.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Iso-Britannian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Räikkönen jakoi hyvin positiivisia kokemuksia Alfa Romeo -ajastaan.

– Totta kai on selvää, että isossa kuvassa haluamme olla nopeampia ja haluamme parempia tuloksia, mutta muuten työskentely tallissa on ollut oikein mukavaa, Räikkönen mietti Racefansin mukaan.

– Täällä (Alfa Romeolla) ei ole niin paljoa ihmisiä kuin esimerkiksi Ferrarilla tai jossain muussa isommassa tallissa. Se voi sitten näkyä jossain, mutta tiesin sen. Tuo on kuitenkin yksi tekijä, joka tekee eroja isojen ja pienempien tallien välillä.

Räikkönen hehkuttaa estoitta erityisesti yhtä elementtiä Alfa Romeolla, eli pienemmässä tallissa olemisessa.

– Tämän myötä olen saanut enemmän vapauksia ajamisen ulkopuolelle. Minun ei tarvitse pyöriä kaikenlaisissa edustustilaisuuksissa koko ajan. Arvostan sitä enemmän kuin ihmiset ehkä ymmärtävät.

– Minulle oma aika on ihan korvaamatonta. Sen suhteen asiat ovat olleet ehdottomasti paremmalla mallilla, suomalaiskuski kiittelee.

Räikkönen on tällä hetkellä kuljettajien MM-sarjassa yhdeksäntenä. Suomalaiskuski on kerännyt kasaan 21 pistettä. MM-sarjaa johtaa Mercedeksen Lewis Hamilton (197).  

Lue myös:

    Uusimmat