F1-kopiointikohussa vielä isot panokset – Red Bullilta raju ukaasi: neljä identtistä autoa radalle

F1:ssä saatetaan nähdä ensi kaudella neljä täysin identtistä autoa, mikäli Racing Pointin tämän kauden menopeliä ei todeta laittomaksi. Näin varoittelee Red Bull.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Belgian GP suorana 28.-30.8.
Su: Belgian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

F1:n alkukauden isoin puheenaihe on liittynyt niin sanottuun pinkkiin Mercedekseen, eli Racing Pointin tämän kauden RP20-autoon.

Racing Point on myöntänyt avoimesti kopioineensa Mercedeksen viime kauden mestaruusauton itselleen. Racing Point on väittänyt, että se teki kopioinnin ”valokuvien perusteella”.

Tapaus on tuottanut protestiaallon. Tässä näkyvin lenkki on ollut Renault, joka teki useita protesteja Racing Pointin jarrujen jäähdytysjärjestelmästä.

Kansainvälinen autoliitto FIA jakoi aiemmin Racing Pointille 400 000 euron sakot. Sen lisäksi Racing Pointilta vietiin 15 valmistajien MM-pistettä.

Renault, Ferrari ja Racing Point eivät tyytyneet päätökseen. Renault ja Ferrari tekivät uudet valitukset, kun taas Racing Point vaati rangaistuksien mitätöintiä.

Tapaus on menossa urheilun kansainväliseen vetoomustuomioistuimeen.

Red Bullin tallipäällikön Christian Hornerin mukaan kopiointikohussa on vielä isot panokset tulevaisuutta ajatellen.

– On tärkeää, että tiedämme, mikä on sallittua ja mikä ei. Red Bull omistaa kaksi eri tallia (Red Bull ja AlphaTauri), mikä on uniikkitilanne formuloissa.

– Jos Racing Pointin auto todetaan lailliseksi, aiomme seurata tuota linjaa ja tuomme ensi kaudella radalle neljä identtistä autoa, Horner uhkaili PlanetF1:n mukaan.

FIA on luvannut, että se ei salli samankaltaisia kopiointitapauksia ensi kaudella.

Tämän myötä Renault päätti luopua omasta vastavalituksestaan.

Lue myös:

    Uusimmat