Lastenlääkäri tuomittiin kymmenistä törkeistä lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä ja raiskauksista Ruotsissa – mies karkotetaan Espanjaan

Ruotsissa toiminut espanjalaistaustainen lastenlääkäri on saanut tuomion useista törkeistä lapsen raiskauksista ja törkeistä lapsen hyväksikäytöistä. Miestä odottaa kymmenen vuoden vankilatuomio ja miljoonakorvaukset, uutisoi Expressen.

Tukholman käräjäoikeus langetti tänään tuomion lääkärille, joka on toiminut lääkärikeskus Kry:ssa ja useissa terveyskeskuksissa eri puolilla Ruotsia.

Useita kuukausia kestäneen oikeudenkäynnin jälkeen hänet tuomittiin  kymmeneksi vuodeksi vankeuteen neljästä lapseen kohdistuvasta törkeästä raiskauksesta ja 46:sta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.
Epäilykset hyväksikäytöistä alkoivat vuoden 2017 lopulla.

Espanjasta kotoisin oleva lastenlääkäri karkotetaan Ruotsista ja hän joutuu maksamaan uhreille korvauksia noin 3,5 miljoonan kruunun edestä.

"Toivoimme, että olisimme luottaneet vaistoomme"

Yksi uhrien vanhemmista kommentoi tapausta Expressenille.

– Vanhempana ei halua mitään muuta niin paljon kuin suojella lastaan. Kun lapsi sairastuu, häntä halutaan auttaa. Tällä kertaa haimme apua Kryn kautta ja kohtasimme lääkärin, joka teki sen pahimman mahdollisen. Hän häpäisi lapsemme. Toivomme, että olisimme luottaneet vaistoomme, joka kertoi, että jotain oli pielessä, kommentoivat murtuneet vanhemmat neuvonantajansa välityksellä.

Lue myös:

    Uusimmat