Ex-mies ampui 6-vuotiaan Veeran ja itsensä – äiti kertoo piinaavasta painajaisesta Ylellä: "Se kummittelee mielessäni päivittäin"

7:44
Mari kertoi Rikospaikka-ohjelmassa tyttärensä traagisesta kuolemasta ja entisen parisuhteen sisältämästä henkisestä väkivallasta.

Mari Soikkonen menetti 6-vuotiaan tyttärensä perhesurman uhrina lokakuussa 2018, kun ex-mies ampui Veeran perheen entisen kotitalon eteisessä. Mari kertoo perheen tragediasta tänä iltana televisiossa nähtävän Ylen Trauma – henkirikoksen jäljet -sarjan uuden kauden avausjaksossa.

Mari on aiemmin kertonut tapahtuneesta MTV:n Rikospaikka-ohjelmassa. Voit katsoa videon ylhäältä.

Veera syntyi vuonna 2012. Aluksi Marin parisuhde lapsen isän kanssa sujui suhteellisen hyvin, mutta pari erosi kymmenen vuoden yhteiselon jälkeen kesällä 2017. Veeran huoltajuus jaettiin puoliksi.  

Jo eroiltana mies alkoi pommittaa viesteillä, joissa syytettiin muun muassa huoraamisesta. Ahdistus kasvoi, kun Mari huomasi miehen olevan aika-ajoin passissa hänen uuden asuntonsa liepeillä.

Maanantaiaamuna 29. lokakuuta vuonna 2018 mies sai kuulla ex-puolisonsa hakeneen lähestymiskieltoa. Samana iltapäivänä mies ampui Veeran ja sitten itsensä parin entisen kotitalon eteisessä.

Pieni keijukaistyttö

Mari kertoi MTV:n Rikospaikka-ohjelmassa, että hän muistaa edelleen kristallin kirkkaana hetket, ennen kuin poliisi toi suruviestin. Mari tiesi jo poliisin ilmeestä, mitä hänelle oli tultu kertomaan.

Ylellä tänään nähtävässä ohjelmassa Mari muistelee lämpimästi tytärtään.

– Veera oli suunnattoman kiltti, tosi jämäkkä ja hän ajatteli hirveän paljon. Veeralla oli valtava tiedon- ja oppimisenhalu. Semmoisia asioita, mitä ei itse tule ajateltua, kuten miten toukat raapii naamaa, kun ei niillä ole käsiä. Pikku keijukainen. Hirveän luova. Rakasti tanssia, varsinkin balettia, Mari kuvailee tytärtään.

Mari kertoo ohjelmassa, että hän halusi aina olla Veeran kanssa. Tytär kulki joka paikkaan äitinsä mukana.

– En tiedä, onko se ollut jotain ennakkoa siitä, että haluaa pitää hänet joka hetken vierellä vai mitä.

Painajaisia kuolinhetkestä

Tyttären julma kuolema särki Marin sisimmän. Hautajaisten jälkeen Marille tuli romahdus. Hän ei syönyt, nukkunut tai poistunut kotoa. Trauma-sarjassa hän kertoo, että hänellä diagnosoitiin traumaperäinen stressihäiriö.

– Joskus jos on tosi vaikea päivä, niin minua pelottaa pelkästään mennä alakertaan. Pelkään pimeää. En tiedä, mitä siellä pelkään. Minulla on hätätila mun kehossa. Tosi voimaton olo, hän kuvailee.

Mari näkee yhä usein painajaisia, erityisesti siitä päivästä, kun Veera kuoli.

– Näen usein painajaisia Veeran kuolinhetkestä. Tiesikö Veera mitä tapahtuu? Toki siihen ovat poliisit antaneet näkemyksensä, että on syytä epäillä, että hän ei ole tiennyt. Mutta sitä ei voi kukaan tietää. Se kummittelee minun mielessäni päivittäin.

Trauma – henkirikoksen jäljet alkaa torstaina 15.9. TV1 klo 20.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja